Atıl telefonlar hayat kurtaracak

Şiddet mağduru ve teknolojiye ulaşamayan kadınlar için atıl telefonlar toplanıyor, bakımlarının ardından onlara ulaştırılıyor. Proje yöneticisi Canan Güllü, “Bir telefon bir kadının hayatını kurtarabilir” dedi.

Sabancı Vakfı, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ve Teknosa işbirliğiyle şiddet gören ve sesini duyurabileceği teknolojiye erişimi kısıtlı olan kadınları ihtiyaç duydukları akıllı telefonla buluşturmak üzere yeni bir dayanışma hareketi başlatıldı. Proje kapsamında, bağışçılar, kullanmadıkları akıllı telefonlarını Teknosa mağazalarından ya da Teknosa Çağrı Merkezi'ni (0 850 222 55 99) arayarak evlerinden teslim edebilecek. Bakımları yapılarak çalışır hale getirilecek akıllı telefonlar, şiddet mağduru kadınlara ulaştırılacak. Toplanan telefonlara TKDF Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu yüklenecek ve bu sayede kadınlar şiddet anında veya şiddet riski altındayken tek tuş ile yardım isteyebilecek.

BAŞVURANA VERİLECEK

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, "Şiddet gören kadının sesi olmayı istedik. Şu an telefonları toplama aşamasındayız. Gelen telefonları bize müracaat etmiş şiddet gördüğünü belgeleyebilen kişilere ileteceğiz" dedi. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ise, "Umudu kestiğin telefonun bir başka kadına umut olacak. Kullanılmayan telefonları çıkarıp, iletme vaktidir" dedi.