Ateşkes için dünyaya çağrı

Emine Erdoğan, Gazze barışı için bugün ülke liderlerinin eşlerini İstanbul'da ağırlayacak. “Filistin İçin Tek Yürek” konulu zirvede, 40 gündür masumların yaşadığı katliamların sona erdirilmesi için dünyaya çağrı yapılacak.

Türkiye, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde akan kanı durdurmak için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze için ikili görüşmeleri sürdürürken eşi Emine Erdoğan da, ateşkes çabalarına katkı vermek için dünya liderlerinin eşlerini bugün İstanbul'da ağırlayacak. Emine Erdoğan'ın gündeminde, Gazze'de hayatını kaybeden Filistinli mazlumlar, masum çocuklar ve anneler var.

DOLMABAHÇE ZİRVESİ

Gazze'deki masum sivillerin can kaybını azaltmak ve bölgeye barışı getirmek amacıyla yapılabilecekler için daima hazır olduğunu her mecrada dile getiren Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde bugün yapılacak toplantıda dünyanın pek çok ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ve özel temsilcileriyle Filistin için bir araya gelecek.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Emine Erdoğan'ın himayesinde, yapılacak uluslararası toplantıya, Katar, Malezya ve Özbekistan'ın da aralarında olduğu dünyanın pek çok ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcileri katılacak. Toplantıda, Gazzeli masumların yaşadığı acıların sona erdirilmesi ve krizin çözümü için güçlü bir dayanışma sergilenecek. Emine Erdoğan'ın toplantıda yapacağı açılış konuşmasının ardından her katılımcı lider eşinin de bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor.

Emine Erdoğan, İstanbul'da gerçekleşen 31 Ekim Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nde de lider eşlerine, BM yetkililerine ve bakanlara ev sahipliği yapmış, konuşmasında Gazze'deki katliamlara dikkat çekmişti.

ÜZÜNTÜMÜZ GAZZE İÇİN

Zirve öncesi Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'ın eşi Marieme Faye Sall ile bir araya gelen Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'de yaşanan trajedi için üzüntümüz ve endişemiz ortak. Masum sivillere yönelik saldırıların bir an önce durdurulması hususunda gösterdiği dayanışma için Marieme Hanımefendi'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

14 YIL SONRA TARİHİ BULUŞMA

Emine Erdoğan, eşi Erdoğan'ın başbakan olduğu 10 Ocak 2009'da İstanbul'da "Filistin'de Barış İçin Kadınlar Toplantısı"na öncülük etmişti. Bölge ülkelerden çok sayıda lider eşinin katıldığı toplantı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının arttığı ve iki haftada yaklaşık 800 kişinin yaşamını yitirdiği dönemde düzenlenmişti. Toplantıda Emine Erdoğan "Gazze'ye Destek İçin İstanbul Çağrısı" metnini kürsüden okumuş; metin, lider eşlerinin oybirliğiyle kabul edilmişti.