Ateş Serbest-2024 Faaliyeti başarıyla tamamlandı

MSB kaynakları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Polatlı'da icra ettiği Ateş Serbest-2024 Faaliyeti'ni başarıyla tamamladığını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Ankara Polatlı'da gerçekleştirdiği Ateş Serbest-2024 Faaliyeti'ni başarıyla tamamladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ateş Serbest-2024 Faaliyeti'nin başarıyla tamamladığı duyuruldu.

TSK'nın ateş gücünü göstererek, caydırıcılık sağlamayı, envanterindeki silahların hedefteki etkisini göstermeyi ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmeyi amaçlayan müşterek faaliyete, çok sayıda personel katıldı.

Bakanlığın sosyal medyasından yapılan açıklamaya bir video klip de eklenerek Mehmetçiğin üstün performansı gözler önüne serildi.

İşte o açıklama ve video:

"İşte Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ateş gücü! Polatlı'da icra edilen Ateş Serbest-2024 Faaliyeti başarıyla tamamlandı.

Kahraman Mehmetçik, sergilediği üstün performans ile bizleri bir kez daha gururlandırdı."

"ORDUMUZUN HARBE HAZIRLIK SEVİYESİ VE ETKİNLİĞİNİ ARTIRMASINI ZORUNLU"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara Polatlı'da yapılan ''Ateş Serbest-2024'' faaliyetinde, "Küresel sınamaların ve buna bağlı olarak yaşanan gerginliklerin arttığı bir dönemden geçmekteyiz. Yakın coğrafyamız başta olmak üzere sınırlarımızın ötesinde meydana gelen çatışmalar, terörizm tehdidi ve jeopolitik çekişmeler, ordumuzun harbe hazırlık seviyesi ve etkinliğini artırmasını zorunlu kılmaktadır. Özellikle son bir yıldır İsrail'in Filistin'de, Gazze'de sergilediği devlet terörü ve zulmünü şimdi de Lübnan'a yayma çabaları, güney coğrafyamızın büyük bir kargaşaya sürüklenmesi riskini artırmıştır'' dedi.

Ateş Serbest-2024 Faaliyeti, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Musa Heybet'in katılımıyla Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Bölgesi'nde yapıldı.