Atatürk'ün izinde kaçakçılık!

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün aracında kaçak elektronik sigara ürünleri yakalandı. Ün, rezaleti açıklarken, “Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda çalışıyorum” dedi.

CHP'li Ediz Ün'ün aracında 6 bin 455 parça kaçak elektronik sigara malzemesi yakalandı. Ün kendini "Atatürk'ün ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda çalışıyorum" diyerek savundu.

Edirne'de polis, çakarlı cipi durdurdu. Aramada 530 elektronik sigara kutusu, 2242 elektronik sigara kiti, 2790 başlık, 1275 ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi ele geçirildi. Sürücü F.A. ile Ç.R.Ç., kaçak ürünlerle ilgili gözaltına alındı. Haklarında 'gümrük kaçakçılığı' suçundan işlem yapılan iki şüpheli serbest bırakıldı. Aracın ise CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait olduğu öğrenildi. Oda TV'nin iddiasına göre, milletvekili olduktan sonra Bulgaristan'a 69 kez giriş-çıkış yapan Ün, şu açıklamayı yaptı:

BİRDEN FAZLA ARACIM VAR

"Halkımızın sorunları, işçinin, emekçinin, üreticinin ve çiftçinin sorunlarını gündeme getirmek, kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda ülkemizin tamamında ve şehrimiz Edirne'de çalışmalarımı sürdürmekteyim. Bu çalışmalarımı sürdürmek için birden fazla araç kullanmakta ve bu araçlar ile sık sık seyahat etmekteyim. Şoförlerimden birinin bir cahilliği sonucu böyle bir olay yaşanmıştır."

CHP'li milletvekilinin aracından çıkan elektronik sigaralara el konuldu.