1
Atatürk Havalimanı'nda halk ve polisin girişimleri sonucunda etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan 66'ncı Mekanizma Birliği'nde görevli Albay Mustafa Kol ile subay ve askerler Bakırköy Adalet Sarayı nezarethanesinde tutuluyor.
Bakırköy Adalet Sarayı'nın nezarethanesinde tutulan 45 kişinin içinde bir albay, bir binbaşı, 4 üsteğmen, 9 uzman çavuş, bir başçavuş, 28 er ve bir askeri öğrenci bulunuyor.
HAVALİMANI İŞGALİNİ KOMUTA ETTİ
Gözaltındakilerden Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı Gelişim Şube Müdürü Albay Mustafa Kol'un, Atatürk Havalimanı işgaline komuta ettiği öğrenildi. Hava Harp Okulu'nda görevli Binbaşı Yusuf Yenihayat'ın da havalimanının kulesine çıkan asker olduğu öğrenildi. Muhafaza altında tutulan 3 tankın ise askere teslim edileceği belirtiliyor.
İŞTE GÖREVLERİ
Gözaltındakiler ve görevleri şöyle:
66. Mekanize Tugay Tank Taburu Asteğmen (Er) Hakan Çeteci,
66. Mekanize Tugay Tank Taburu'ndan görevli 8 Uzman Çavuş (Osman Akan, Akın Sezgel, Hüseyin Özkan, Mustafa Kılıç, Mehmet Acınarı, Halit Taşdelen, Mustafa Duman, Ali Kadir Can)
66. Mekanize Tugay Tank Taburu'nda muvazzaf 1 Başçavuş (Hasan Hüseyin Parlak)
Hava Harp Okulu'nda görevli 1 Uzman Çavuş (Aykut Demir)
DOĞAN MEDYA CENTER'I BASANLAR HAVALİMANINDA TUTULUYOR
Bu arada dün gece Doğan Medya Center'ı basan Baştabya Kışlası'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kopar ve 5 askerin de Atatürk Havalimanı polis merkezi nezarethanesinde tutuldukları öğrenildi.