Atatürk Havalimanı’nda patlama

İstanbul'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 3 ayrı patlama meydana geldi. 3 canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırılarda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı.
Saldırı sonrası uçuşlara kapatılan Havalimanı 03:00 itibari ile uçuşlara açıldı.

Saldırıdan sonra Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'la birlikte gelişmeleri takip etti.

1

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Atatürk Havalimanı girişinde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi.

Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır" dedi.

BAKAN BOZDAĞ SON BİLGİYİ AÇIKLADI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YARALILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile taşınan yaralılar, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ

Saldırının ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Olay sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KRİZ MASASI OLUŞTURULMASI İÇİN TALİMAT

Başbakan Binali Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği talimat üzerine Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

POLİS BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Görgü tanıkları, polisin teröristin üzerine atlayarak daha büyük bir faciayı engellediğini belirtiyor

Ayrıntılar geliyor...