Atamalarda öncelik deprem bölgesinin

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 45 bin öğretmen atamasında önceliği deprem bölgesine kaydırdıklarını söyledi. Özer, “Bu atamada yüzde 50'sinden daha fazlası birinci sırada Hatay olmak üzere deprem bölgesinde” dedi.

Akşam

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 20 yılda eğitimde okullaşma oranları artırılırken öğretmen başına düşen öğrenci sayısını OECD ortalamasına yakınlaştırmak için öğretmen atamalarının hiç ihmal edilmediğini belirtti. Özer, "Şu anda 1.2 milyon öğretmenimiz var sistemimizde. Bu sayı son atamalarla da artacak" dedi. Her yıl çok ciddi oranlarda öğretmen atamaları gerçekleştirildiğine işaret eden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımız bu defa son 20 yılda tek seferdeki en yüksek atamayı Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis etti. İnşallah 8 Mayıs tarihi itibarıyla İstanbul'da pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 45 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz."

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ İLK SIRADA

Önceliği sınıf öğretmenliğine verdiklerini söyleyen Özer, 500 ve üzerinde öğrenci olan tüm okullara en az bir rehber öğretmen görevlendirmek için ikinci sırayı rehber öğretmenlere verdiklerini belirtti. Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Üçüncü sırayı okul öncesi eğitime verdik. Tabii bu 45 bin öğretmen atamasında ağırlığımızı deprem bölgesine kaydırıyoruz. Yani oradaki öğretmen ihtiyacının tamamını karşılamak üzere bu atamanın yüzde 50'sinden daha fazlasını birinci sırada Hatay olmak üzere deprem bölgesine kaydırdık."