Asrın projesi büyük altyapı hamlesi

Yozgat'ın tüm altyapısını değiştirecek olan ‘asrın projesi'nin temel atma töreni yapıldı. Proje kapsamında 204 kilometre su şebekesinin yanında 60 kilometre de kanalizasyon şebekesi yapılacak.

Yozgat Belediyesi, ihale sürecinin tamamlanması ve inşaat projesinin müteahhit firmaya teslim edilmesiyle içme suyu ve kanalizasyon şebekesi çalışmalarına başladı. Yozgat Belediyesi'nin asrın projesi olarak nitelendirdiği ve 16 milyon euro değerindeki projede içme suyu isale ve terfi hattı çalışmaları başladı. Şehrin altyapısında özellikle su şebekesinde büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Belediye Başkanı Celal Köse, altyapı yenileme çalışmalarının tüm hızla devam ettiğini söyledi.

ÖNCE ALTYAPI SONRA ÜSTYAPI

Başkan Köse, "Yozgat'ta 40-50 yıl önce yapılmış pek çoğu asbestli borulardan oluşan bir altyapımız vardı. Suda kayıp kaçak oranımızla Türkiye'de ilk sıralardayız. Şehrimize verdiğimiz suyun üçte ikisi neredeyse kayboluyordu. Dolayısıyla biz de Avrupa Yatırım Bankası aracılığıyla bir proje hazırladık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız da destek oldu. Şu anda

8 mahallemizde çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor" dedi. Altyapı çalışmalarıyla birlikte üstyapıyı da yenileyeceklerini anlatan Köse, "Şehrimizde 204 kilometre su şebekesinin yanında 60 kilometre de kanalizasyon şebekesini yenileyeceğiz. Altyapıyla birlikte üstyapıyı da yapıyoruz. Yeniden asfalt serimi, kaldırımların yenilenmesi, ışıklandırma, yol çalışmaları, boyama çalışması gerçekleştiriyoruz. Şehrimizi daha yaşanabilir ve daha şık bir hale getireceğiz. Projemizin gerçekleşmesinde destek olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, AK Parti Yozgat Milletvekilimiz Sayın Yusuf Başer ve MHP Yozgat Milletvekilimiz Sayn İbrahim Ethem Sadef'e şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum" dedi.

GEÇMİŞİN İZİNDE GELECEĞE MİRAS

Yozgat Belediyesi hem mahalle konakları hem de Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı tarihi konakları da restore ederek, mahalle sakinlerinin sosyal-kültürel faaliyetlerini nezih ve sağlıklı bir ortamda yapabilmelerine imkân sağlıyor.

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla dikkat çeken Yozgat Belediyesi, kente kazandırdığı mahalle konaklarıyla mahalle sakinlerinin konak kültürünü, gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli bir görev üstleniyor. Yozgat'a değer katan ve kentin kültürünü hatırlatan mahalle konaklarının turizme de kazandırılması amaçlanıyor. Yozgat'ta kültürel mirasın korunması için tarihi konaklarda sık sık etkinlikler de düzenleniyor. Geçmişten günümüze ait kültürel değerlerin yaşatıldığı konaklar, mahalle sakinlerinin buluşma adresi oluyor.

'KARDEŞLİĞİMİZ PEKİŞECEK'

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, "4 ayrı mahallemizde konak çalışmamız başlamıştı. Fatih Mahallesi konağımızı hizmete sunduk. Diğer konaklarımızda bitmek üzere. Bu konakları yaparken mahallede birlik, beraberlik ve bütünleşmesini tesis ederek mahallelinin tüm sosyal ihtiyaçlarını bu konakta gidermek amacındayız. Hem cenazede taziye evi olarak kullanılsın hem düğün ve nişan organizasyonu yapılsın ve mahalleli bir araya gelerek toplantılarını burada yapsın. Ramazanda mukabeleler okunsun ve diğer günlerde de bilgilendirme toplantılarını bu konaklarda yapalım istedik" diye konuştu.

PROJE

MEVCUT HALİ

TARİH KURTULACAK ÖRNEK OLACAK

Yozgatlı vatandaşların yeni cazibe merkezi olacak projede tarihi caminin etrafı değer kazanacak. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, "Çapanoğlu Büyük Camii Çevre Düzenleme Projemizde, ekiplerimiz gayretli çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarımızda büyük oranda fiziki gerçekleşmeye ulaştık. Yozgat'ımızın yeni gözdesi, ailelerimizin rahat bir nefes alacağı büyük projemizi tamamlayıp, hemşerilerimizin istifadesine sunacağız" dedi. 250 yıllık tarihi Çapanoğlu Büyük Cami Çevre Düzenlemesi ile ilgili projenin yaklaşık 10 bin metrekare alanda uygulandığı proje içerisinde kapalı otopark, kültür evi, kültür merkezi, aşevi, vatandaşlarımızın gezip dinlenebileceği alanlar bulunuyor.

YOZGAT'A 52 BİN METREKARELİK MİLLET BAHÇESİ

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Millet Bahçesi inşaatının sürdüğünü, 2023 yılı mayıs ayında tamamlanmasının planlandığını söyledi. Başkan Köse, Millet Bahçesi'nin konum olarak valilik karşısında kentin en güzel yerlerinden birine sahip olduğunu belirterek, "Bu alanda daha önce ikişer katlı konutlar bulunuyordu. 300'e yakın hak sahibiyle anlaşma yaptık. Hak sahiplerine TOKİ tarafından 140 metrekare dairelerimizin inşası sürüyor" dedi. Millet Bahçesi'nin 52 bin metrekare alana inşa edildiğini aktaran Köse, şu bilgileri verdi:

2023 YILINDA HİZMETTE

"İçinde millet kıraathanesi, halı saha, tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, etkinlik alanları, süs havuzları, yürüyüş parkuru, kamelyalar yer alıyor. İnşaatımız hızlı bir şekilde sürüyor. İnşallah 2023 mayıs ayında hizmete açacağız. Burası şehrimize değer katacak. İnsanlarımız rahatlıkla gelip burada vaktini geçirebilecek."