Asrın felaketinin yaraları sarılıyor... 130 bin konut hak sahiplerine teslim edildi!

Deprem bölgesinde 29 bin 311 konut, bugün kurayla hak sahiplerine teslim edildi. Bugüne kadar teslim edilen 101 bin 254 konutla birlikte toplam 130 bin 565 afet konutu teslim edildi.

AA

Yapımı tamamlanan 29 bin 311 deprem konutu kurayla hak sahiplerine teslim edildi.

Başkan Erdoğan, Hatay Gülderen Mahallesi TOKİ Konutları'nda "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130.000 Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Bugüne kadar teslim edilen 101 bin 254 konutla birlikte toplam 130 bin 565 afet konutu teslim edilmiş oldu.

Başkan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Şu ana kadar 350 bin 430 konut ve işyerimizin ihalesini gerçekleştirdik. 2025 yılı sonunda 452 bin 958 konut, iş yeri ve ahırı teslim etmiş olacağız. Deprem bölgesinde evine girmeyen hiçbir hak sahibimiz kalmayacak. Bugün 29 bin 311 yuvamızın kuralarını çekerek sahiplerine teslim ediyoruz. 130 bininci afet konutunu depremzedelere teslim etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.

ANAHTAR TESLİMİ VE AÇILIŞ TÖRENİ

Başkan Erdoğan'ın konuşmasının ardından dua edilirken AFAD Başkanı Okay Memiş, TOKİ ve Emlak Konut yetkililerinin başlattığı kura çekimiyle de hak sahipleri belirlendi.

Depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'ya canlı bağlantıyla hak sahiplerine konutların anahtarları teslim edildi.

Başkan Erdoğan, canlı bağlandığı İskenderun-Antakya Otoyolu Temel Atma Töreni'nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na "Yeşillendirmeyi unutma" demesi üzerine Uraloğlu, "Hassasiyetinizi biliyoruz, gereğini yapacağız." yanıtını verdi.

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.