Asrın felaketinde kirli kampanya... İletişim Başkanı Altun: 200'den fazla yalan çürütüldü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, “6-20 Şubat tarihleri arasında ciddi hatalara sebebiyet verebilecek 200'den fazla dezenformasyon içerikli haberi, yalanı ifşa ettik” dedi.

AA

6 Şubat 2023 'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden tam 1 yıl geçti. Bu süre içerisinde devlet, tüm imkanlarını seferber ederek bölgedeki vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştı. Depremin ilk anından beri yapılan çalışmalar ise Afet İletişimi Sempozyumu'nda ele alındı. Sempozyumda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, her afetin acil müdahale ve etkin mücadele gerektirdiğini belirterek, "Afet iletişimi, devletimizin stratejik iletişim politikasının da ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.

'HALKA HAKİKATİ ANLATTIK'

6-20 Şubat tarihleri arasında neticeleri çok ciddi hatalara sebebiyet verebilecek toplam 200'den fazla dezenformasyon içerikli haber tespit ettiklerini söyleyen Altun, "Sadece yalan içeriği değil, onun arkasındaki aktörleri de ifşa ettik. Ve sürecin kamu adına soruşturulmasını ve kamu adına da yargılanmasını en yakın şekilde yine kamu adına da takip ettik. Yine deprem sonrasında 'Hakikat Mücadelesi' adlı bir gazete çıkardık ve gazeteyi de sahada dağıtarak vatandaşlarımızın afet bölgesindeki gelişmelerle ilgili doğru bir şekilde bilgilendirilmelerini sağladık. Hamdolsun depremin ardından devlet millet el ele gösterdiğimiz gayretlerle bu kirli kampanyaların hedeflerine ulaşmasını engelledik" diye konuştu.

Deprem sonrası sosyal medyadan yalan bilgiler paylaşılmıştı.

'MEDYA FEDAKARLIK GÖSTERDİ'

"Türkiye olarak asrın felaketini afet iletişimi bağlamında bir milat olarak kabul ediyoruz" diyen Altun, "Biz depremin ilk anından itibaren bu konuya çok büyük özen gösterdik ve kamuoyunun gerçekleri, hakikati en şeffaf biçimde elde edebilmesi için gayret sarf ettik. Bu süreçte Türkiye medyası gerçekten çok büyük fedakarlık gösterdi. Çok büyük bir azimle milletimize hakikati göstermek için sahada fedakarca çalıştı ve gerçekten dezenformasyon çalışmalarına rağmen gerçekten Türk medyasının güçlü isimleri yoğun bir gayret gösterdi. Ulusal ve uluslararası medya mensuplarını, depremin 1'inci yıldönümünde bölgeye götürdük ve bölgede yapılan çalışmaları bir kez daha yerinde görmelerini sağladık" ifadelerini kullandı.