Kasım ayı celp dönemi ne zaman açıklanacak?

Askerlik yerleri ne zaman belli olacak? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılmaya başladı. 20 Ağustos tarihine kadar askerlik için başvuruda bulunan adaylar arasından askerlik tercih işlemleri 31 Ağustos tarihine kadar alındı.

Askerlik yerleri ne zaman belli olacak? sorusu Kasım Celp döneminde askerlik vazifesini yerine getirecek olan adaylar tarafından merak ediliyor. Yeni askerlik sistemi kapsamında hayata geçirilen ve yoğun ilgi gören yedek astsubaylık uygulamasına kısa sürede 9 bine yakın yükümlü başvuru yaptı. 

99/4 ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Askerlik yerleri henüz belli olmadı. Seçim ve sınıflandırma sonuçlarının Milli Savunma Bakanlığınca 23 Eylül 2019'da e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacağı belirtilirken, bu yükümlülerin tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacakları açıklandı.

Seçim ve sınıflandırma sonucunda, bir ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile yedek astsubay adaylarının 1 Kasım 2019'da, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Ekim 2019'da, ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Kasım 2019'da, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanların da 2 Aralık 2019'da tertip edildikleri birliklere sevk edilecekleri bildirildi.

ASKERLİK YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ