Asiye'nin hesabını verecekler

Pitbull saldırısında ağır yaralanan Asiye'nin yaşam savaşı sürüyor. Küçük kızın doktoru, “Enfeksiyona bağlı 7-10 günlük süreç kritik. Böyle ağır köpek ısırığı görmemiştim” dedi. İki pitbull'un saldırısında ağır yaralanan Asiye'nin babası Hüseyin Ateş, “Asıl sorumlular hesap versin” diye isyan etti.

AA-DHA

Gaziantep'te oturduğu sitenin bahçesinde 2 pitbull'un saldırısına uğrayan Asiye Ateş'in (4) yüz felci riski olduğu, kulağındaki hasar nedeniyle işitme kaybı yaşayabileceği öğrenildi. Küçük kızın doktoru Beyhan Tahmazoğlu, 7-10 günlük sürecin çok kritik olduğunu söyledi: "4 gün sonra çıkması beklenen enfeksiyonlar endişe verici. Daha önce bu kadar ağır köpek ısırığı görmedim."

BABA: SAHİPLERİ SERBEST

Soruşturma kapsamında tutuklanan Mustafa Yiğit, Pitbull'ları yavruyken sahiplenmek isteyen Zeliha ve Zeynep Can kardeşlere verdiğini öne sürdü. Aynı sitede bina görevlisi olarak çalışan Asiye'nin babası Hüseyin Ateş ise bir TV kanalında yaptığı açıklamada tutuklanan 3 kişiden iki kız kardeşin site yönetiminde çaycılık yaptığını ve suçun üstlerine yıkıldığını anlattı. Kendisinin de sitede sigortasız çalıştırıldığını belirten Ateş "Köpeğin asıl sahipleri site yöneticisi M.E. ile S.K.'dır. Ama serbest kaldılar. Tutuklanıp cezalandırılsınlar" diye isyan etti.

YARGIDAN PITBULL KARARI

Yargıtay, pitbull cinsi köpeğini serbest bırakıp kovaladığı çocuğun düşerek yaralanmasına neden olan kişiye verilen 500 liralık cezayı bozdu. Sanığın 'taksirle yaralama' ve 'hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma' suçlarından yargılanması istendi.

KÖPEKLERE SES TELİ EZİYETİ

Ankara'da Hüseyin M.'nin evin balkonunda kötü koşullarda aç bıraktığı pitbull ile Terrier cinsi iki köpek kurtarıldı. Ses tellerinin kesildiği saptanan Pitbull, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürüdü. 'Hayvana eziyet' suçundan hakkında soruşturma başlatılan ev sahibine 3 bin TL de ceza kesildi.