''Aşısızlar yoğun bakımda''

Yoğun bakımdaki hasta gençlerin %100'ü aşısız. Vakalarla birlikte hastanelerde tedavi gören gençlerin de sayısı yükseldi. Prof. Dr. Özcan, “Yoğun bakıma yatan genç hastaların yüzde 100'ü aşısız” dedi.

Vakaların artmasıyla birlikte Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 54 yataklı Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesi tamamen doldu. Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ayşe Özcan, 3 ay öncesinde yoğun bakım doluluk oranı %40 seviyesindeyken, hazirandan itibaren %100'e ulaştığını söyledi. Özcan, "Bu dönem belirgin şekilde genç hastalarımız var. Önceden 65 yaş ve üzerini yoğun bakıma kabul ederken son 2 ay içinde gençleri yatırmaya başladık."

'HEPSİ ÇOK PİŞMAN'

"Geçen ay 18 yaşında yoğun bakım tedavisi gerektiren 2 hastamız oldu. Şu anda da 30-40 yaş hastaları kabul ediyoruz ve bu hastaların %100'ü aşısız" diyerek şöyle devam etti: "Şu anda biri 31 diğeri 33 yaşında hastamız var. Kullandıkları hiçbir ilaç yok ama biri suni solunum cihazına bağlı. Diğer hastamıza da yapay akciğer olarak adlandırabileceğimiz ECMO tedavisi uyguluyoruz. Burada aşısız olup yatan genç hastalarımıza hem çok şaşırıyorum hem de çok üzülüyorum. Hepsi de aşı olmadıkları için pişman."