Asırlık sevdaya yakışır kutlama

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında, 81 il kırmızı-beyaza büründü... Milyonlar tek yürek oldu, asırlık gururu büyük bir coşkuyla kutladı. Yurdun dört bir yanında çeşitli gösteriler, etkinlikler düzenlendi.

Bundan tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet'i ilan ederek Türk milletinin tarihinde yeni bir devrin kapılarını açtı. Cumhuriyet coşkusu dün meydanlardan taştı. 81 ilde vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara indi, Anıtkabir'de insan seli vardı. Türkiye dün bir kez daha Cumhuriyet'in gururunu yaşarken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şehitlerini minnet ve özlemle andı. 100. yıl etkinlikleri kapsamında yer, gök kırmızı-beyaza büründü. Okullarda şiirler okundu, gösteriler yapıldı.

BOĞAZ'DA 2023 DRONE'LA GÖRSEL ŞOV

İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ışık ve 2023 drone'la görsel şölen düzenlendi. Drone gösterisinde, dünya küresi, Türkiye haritası, Türk bayrağı, Türkiye Yüzyılı ve 100. Yıl tipografisi çizildi.

Galata Kulesi'ne yansıtılan Türk bayrağı görseli, özellikle turistlerin büyük ilgisini çekti.

ANKARA

Anıtkabir'e akın eden binlerce vatandaş, 100. yıl kutlamasında Ata'nın huzuruna çıktı. Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK, gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

NEVŞEHİR

Kapadokya'da 152 sıcak hava balonu, 100. yıl dolayısıyla Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile havalandı.

NİĞDE

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ve Özel Harekat Başkanlığı ekipleri helikopterle "Piramit Gösterisi" yaptı.

MUĞLA

Muğla'da Türk Hava Kurumu paramator pilotları "Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" yazılı pankartı açtı.

İZMİR / 9 EYLÜL GEMİ BATIĞINDA ANMA

Karaburun'da bir grup dalgıç, 2016'da Karaburun açıklarında batırılan '9 Eylül' şehir hatları vapuruna dalarak, Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı.

MERSİN

Komandoları silahlarıyla yaptığı zeybek oyunu büyük beğeni aldı.

KARS

Akyaka'da 29 Ekim köylerde düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İZMİR

Çeşme'de 4 bin öğrenci zeybek oynadı. Öğrenciler, Atatürk'ün silüetini, imzasını ve "100. Yılın Kutlu Olsun" yazısını oluşturdu.

İSTANBUL

İstanbul'da ilkokul öğrencileri, giydikleri 100. yıl tişörtleriyle Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı Cumhuriyet'in 100'üncü yılını gökyüzüne işledi.

SAMSUN

Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da ayak bastığı Samsun'da 29 Ekim, coşku ve heyecanla kutlandı.

Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen etkinliklerde 7'den 70'e Cumhuriyet coşkusu yaşandı.