Asırlık gurura 1 kala... İstiklalden istikbale 99 yıllık gurur

Türkiye, cumhuriyetin 99. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Meydanlar kırmızı beyaza büründü. Her yaştan çok sayıda vatandaş, Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e akın ederek Ata'sına koştu.

Türkiye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. 81 ilde vatandaşlar meydanlara akın etti. Yer, gök kırmızı-beyaza büründü. Şiirler okundu, marşlar söylendi, gösteriler yapıldı. Başkent'te Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ziyaretçilerin akınına uğradı. Ziyaretçilerden bazıları saygı duruşunda bulundu, bazıları ise dua okudu.

HER YER KIRMIZI-BEYAZ

İstanbul'da törenlerin adresi Vatan Caddesi'ydi. Cumhuriyetin 99. yılı dolayısıyla 99 öğrenciden oluşan halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Türk Yıldızları gösterisi nefes kesti. İzmir'de geçit töreni göz doldurdu.

BİRİNCİ MECLİS'TE RESMİ GEÇİT TÖRENİ

Ankara'da TBMM önünden Ulus'taki Birinci Meclis binasına kadar resmi geçit yapıldı. Törene Kore ve Kıbrıs gazilerini temsil eden Tarihi Bölük de katıldı.

MSB'DEN ÖZEL VİDEO

Milli Savunma Bakanlığı, "Özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkün bir millet olarak, 99 yıl önce Cumhuriyet yönetimi ile taçlandık" videosunu paylaştı.

AKM'DE BÜYÜK COŞKU

AKM'de Limak Filarmoni Orkestrası 99'uncu Yıl Özel Konseri verdi. Vali Yerlikaya, 'Büyük ve Güçlü Türkiye'' vizyonuyla, 'Zafer bizimdir" dedi.

GÖKYÜZÜ ŞENLENDİ

Kapadokya'da, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sıcak hava balonları, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle havalandı. Turistler, coşkuya ortak oldu.