Asiltürk vefat etti

Milli Görüş'ün öncüsü vefat etti. Necmettin Erbakan'a uzun yıllar yol arkadaşlığı yapan ve Milli Görüş Hareketi'nin öncülerinden olan Oğuzhan Asiltürk, dün hayatını kaybetti. Kalp krizi sonucu ölen 86 yaşındaki Asiltürk'ün cenazesi bugün Ankara'da toprağa verilecek.

Merhum Necmeddin Erbakan liderliğinde 51 yıl önce başlatılan Milli Görüş Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Oğuzhan Asiltürk, 13 Eylül'de koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle İstanbul'dan Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp ve kalbe bağlı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gören 86 yaşındaki Oğuzhan Asiltürk, kalp krizi nedeniyle dün sabah hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Özellikle son dönemde koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanılarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00'da kardiyak arrest sonucu kaybetmiş bulunuyoruz" dedi. Asiltürk'ün korona aşısı olup olmadığıyla ilgili soruya Koca, "Bu konu ve genel birtakım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim" yanıtını verdi.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Asiltürk'ün cenazesi, bugün Hacı Bayram Veli Camii'nde öğle vakti kılınacak namaz sonrası Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 1935 Malatya Hekimhan doğumlu olan Oğuzhan Asiltürk, ilkokul ve ortaokul ile liseyi Malatya'da okudu, üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde tamamladı. Asiltürk, serbest müşavir mühendislik, 14'üncü ve 15'inci dönem Ankara; 19'uncu, 20'nci ve 21'inci dönem Malatya milletvekilliği yaptı. Asiltürk, İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulundu. Oğuzhan Asiltürk, evli ve 4 çocuk babasıydı.

HAYATINI SİYASETE ADAMIŞTI

14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yapan Asiltürk, geçtiğimiz yıl kurulan Milli Görüş Vakfı'nın da başkanlığını yürütüyordu. Asiltürk, MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldıktan sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten men edildi. Yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı. Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP'nin genel sekreterliğine seçildi. 11 yıl sonra tekrar Malatya'dan milletvekili seçildi. Fazilet Partisi'ne girdi. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına seçildi. Milli Görüş'ün Erbakan'dan sonraki lideri olarak da kabul edilen Asiltürk, SP'nin "seçim ittifakı" tercihine karşı tutumuyla da dikkat çekti. Asiltürk, haziran ayı ortasında sosyal medya hesabından 53 madde başlığı altında yaptığı açıklamayla partiye desteğin azaldığını savunarak, partinin ilk kongresinde genel başkanlığa aday olacağını ilan etti.

Başkan Erdoğan, 21 Nisan'da Oğuzhan Asiltürk'ü kabul etmişti.

DEVLETİN ZİRVESİNDEN TAZİYE

başkan Erdoğan: "Siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk'e Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "Milli Görüş Hareketi'nin öncü isimlerinden Asiltürk'ün vefatını teessürle öğrendim. Kıymetli büyüğümüze rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum." CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Siyasi tarihimizin önemli ismi, Asiltürk'e Allah'tan rahmet diliyorum. Milli Görüş camiasının başı sağ olsun!" MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Ebediyete irtihal eden Merhum Oğuzhan Asiltürk'e Cenabıallah'tan rahmetler niyaz ediyor; saygıdeğer ailesine, Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum." İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Merhum Oğuzhan Bey'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum." Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Bir dava adamı olan Oğuzhan Asiltürk ağabeyimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, hepimize başsağlığı diliyorum." Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve milli görüş camiasına başsağlığı diliyorum."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Dava adamı Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Camiamızın başı sağ olsun."