Aşılar geldi, randevular arttı

Aşıya talep arttı, randevular çoğaldı. Geçtiğimiz haftalarda randevu kapasitelerinin yüzde 30'unu kullandıklarını açıklayan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu, aşıya talebin arttığını belirterek “Haziranda hızlı aşılamayla yaza rahatlarız” dedi.

DHA

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, megakentte aşıya olan talebin arttığını belirterek "Şu anda vaka sayılarımız çok azaldı. Hastanelerde sorun yok. Haziranda aşılamayı büyük oranda sağlamış olacağız. Haziran, temmuz ve ağustos aylarının daha rahat geçeceğini söyleyebiliriz" dedi. Hızlı aşılamaya işaret eden Memişoğlu, "Salgında yeniden büyük vaka sayılarının olmayacağına inanıyorum" diye konuştu.

'HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK'

Geçtiğimiz hafta, randevu talebine dikkat çeken ve ''Kapasitelerimizin yüzde 20- 30'unu ancak kullanıyoruz'' diyen Memişoğlu aşıya olan talebin arttığını söyledi. Memişoğlu, "1 Haziran sonrası için normalleşmeye ve hızlı aşılamaya hazırız" dedi.

İSTANBUL 5 MİLYON DOZA YAKLAŞTI

İstanbul aşılamada birinci doz 2.7 milyon, ikinci doz 2 milyon olmak üzere toplamda 5 milyona yaklaştı. En çok vakaya ve nüfusa sahip olan kentte hastalığı atlatanlar da göz önüne alındığında, bağışıklık oranı yaklaşık yüzde 40'a ulaşmış oldu.