Kovid-19 aşısı zorunlu mu oluyor? Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi, ne olacak? İşte son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün Kabine toplandı. Gündeme dair önemli konuların konuşulacağı toplantıda yeni kararların alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Ülkemizde de etkili olan salgın sürecinde aşılama çalışmaları Sağlık Bakanlığı öncülüğünde gerçekleşiyor. Peki, Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi, ne olacak? Kovid-19 aşısı okullarda zorunlu mu?

Aşı olmayanlara kısıtlama olup olmayacağı yakından takip ediliyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Kabine Toplantısı düzenlendi. Koronavirüs salgını sürecinde aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Henüz aşı olmamış vatandaşlar ise Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi, ne olacak? Kovid-19 aşısı okullarda zorunlu mu? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Konuya dair detaylar sizlerle...

AŞI OLMAYANLARA KISITLAMA GELECEK Mİ?

Başkan Erdoğan, ''Ben aşıda zorlamadan yana değilim. Bilim Kurulu onunla ilgili bir çalışma yapacaktır. Bu işi gönüllülük esası ile işletmenin neticesi daha iyi olacaktır. Temizlik, maske ve mesafe kuralına tavizsiz bir şekilde uyalım. '' ifadelerine yer vermişti. 19 Ağustos Kabine Toplantısı ardından, ''Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa pcr testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarından düzenli pcr testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak, sinema, konser gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için zorunlu pcr testi uygulamalarını devreye alacağız. Tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafede bu kurallara riayet özellikle bizim sağlığımızın temel esasıdır.'' dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En yüksek risk gruplarından başlayarak kademe kademe aşılama yaşını genel uygulamada 15'e, kronik hastalarda ise 12'ye kadar biliyorsunuz indirdik. Bugün hastanelere başvuranların, hastanelerde yatanların, özellikle yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi verenlerin neredeyse tamamına yakınının aşı yaptırmayanlardan oluştuğunu görüyoruz. Aşı olduğu halde hastalananların sayısı çok istisnai seviyede. Bu gerçekleri de görmemiz lazım. Önümüzde böyle net bir tablo olduğu halde ilmi ve akli hiçbir gerekçeye dayanmadan aşı karşıtlığı kampanyası yürütülmesini doğru bulmuyorum. Elbette aşı olmamak kişilerin kendi tercihidir ama tercihin başka insanların hayatlarını riske atacak şekilde ortaya konmasına rıza gösteremeyiz. Onun için de gönüllülük esası diyorum şart olmalı." dedi.

Hafta sonu yasaklar geri gelecek mi? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?