Aşı olmayan anne-babalar tehlike saçıyor! Her 3 çocuktan biri hastanelik

Aşı olmayan anne-babalar dikkat. Her 3 çocuktan 1'i hastanelik. Diyarbakır'da aşı olmayan ailelerin çocuklarında vakalar arttı. Son 1 ayda 466 çocuğa Kovid teşhisi konuldu. 72'si klinikte, 81'i yoğun bakımda 153 çocuk hastaneye yatırılarak tedavi edildi.

Aşılamanın düşük seyrettiği Diyarbakır'da hastaneler çocuklarla dolmaya başladı. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Semih Canpolat, aileleri aşı olmayan çocuklarda pozitiflik oranının arttığını belirtti. Canpolat, "Ağustos ayı içerisinde hastaneye başvuru yapan 1402 çocuktan 466'sının testi pozitif çıktı. 72'si klinik, 81'i yoğun bakım olmak üzere 153 çocuk yatarak tedavi edildi" diyerek şunları kaydetti: "Vakaların artmasıyla hastanenin girişine çocuklar için bir düzenlemeye gittik. Günlük ortalama 50 çocuktan test alıyoruz. Tüm tetkiklerini yaptıktan sonra uzman arkadaşlarımız servise mi yoğun bakıma mı alınacağına dair karar veriyor."

ENTÜBE YAPILAN OLMADI

"Hastanede yatan çocuklar arasında entübe olmadı ama yoğun bakım ihtiyacı oldu. Şu anda 12 yaş üstüne aşı yapılabiliyor. Emziren annelere, hamilelere ve tüm ailelere önce kendilerinin, daha sonra da çocuklarının aşı yaptırmasını öneriyoruz."