Aşı olan ofise gelsin

Dünya devleri aşı olanları geri çağırdı. Dev teknoloji şirketleri aşı sonrası kalıcı hale getirmeyi planladıkları ‘uzaktan çalışma' modelinden vazgeçmeye başladı.

Kovid salgınıyla birlikte iyice yaygınlaşan ve birçok şirket yöneticisi ve çalışan tarafından da desteklenen "evden çalışma" modeliyle ilgili iki dikkat çekici karar alındı. Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon ve Google arka arkaya yaptıkları açıklamalarda ABD'deki çalışanların ofise dönmesiyle ilgili sinyal verdi. Amazon'un CEO'su Jeff Bezos çalışanlara "Ofis merkezli bir kültüre geri dönüş amacımız var. Avrupa'da aşının gecikmesi dolayısıyla ofise dönüş daha geç ve kademeli olacak. Ofise geri dönmek yaratıcılığı daha etkili kılacaktır" yazısını gönderdi.

GERİ DÖNÜŞ İÇİN ŞART

Google da çalışanlarını ofise çağırmaya başlıyor. Google CEO'su Sundar Pichai, "Size aşı olmanızı tavsiye ediyoruz zira Google çalışanlarının ofise dönmesi için aşı olma zorunluluğu olmayacaktır" açıklamasını yaptı. Facebook çalışanlarına daha önce yaptığı açıklamada mayıs ayında Menlo Park'taki ofislerinin açılacağını duyurmuştu.

MİCROSOFT VE TWİTTER 'AYNEN DEVAM' DEDİ

Twitter'ın da aralarında olduğu birçok şirket ise evden çalışmayı süresiz olarak uzatma kararı aldı. Twitter'ın yanı sıra birçok teknoloji şirketi de hibrit bir çalışma modeli getirmek üzerine çalışıyor. Microsoft ise 6 aşamalı bir çalışma düzenini lanse etmişti. Yetkililer, sınırlı sayıda çalışanla ofislerin tekrar açılacağını, bu düzenin zaman içerisinde kademeli olarak değişeceğini duyurmuştu.