Aşı arttı, test şartı kalktı

Aşılama arttı, test kalktı. İki dozda %78.5 aşılamaya ulaşan Eskişehir genelindeki 3 üniversitede öğrencilerden ve yurtlarda görevli tüm personelden her hafta istenen PCR zorunluluğu kaldırıldı.

Türkiye'de aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürerken vakalar da tırmanışa geçti. Üniversiteler 1.5 yılın ardından yüz yüze eğitime dün itibarıyla başladı. İki doz aşılamada yüzde 78.5'lik oranı yakalayan Eskişehir'de önemli bir karar alındı. Valilik yüz yüze eğitim gören üniversite öğrencilerinin yanı sıra okullara girmek isteyen velilerden ve yurtlarda görevli tüm personelden 2 doz Kovid-19 aşısı olmayanlar için istenen negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğunun iptal edildiği duyurdu.

70 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ

Açıklamada, "Yapılan değerlendirmeler sonucunda; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun PCR zorunluluğuna ilişkin 27.08.2021 tarihli ve 39 no'lu kararının 7'nci, 9'uncu ve 10'uncu maddelerinin iptaline oybirliği ile karar verilmiştir" denildi. Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi'nin yanı sıra Osmangazi ve Eskişehir Teknik üniversitelerinde yaklaşık 70 bin öğrencinin örgün eğitim gördüğü öğrenildi.