Aşı 6.5 milyonu aştı

Kara, buza rağmen aşılamaya gittiler. 13 Ocak'tan beri 5 milyon 525 bin kişi aşılandı, 1 milyondan fazla kişi de ikinci dozlarını oldu. Türkiye, dünyada en çok aşı yapılan 8'inci ülke.

Konya'da, Orta Toros Dağları'nda bulunan Taşkent İlçesi'nde sağlık çalışanları, buz ve karla kaplı engebeli yollarda güçlükle yürüyerek 85 yaş ve üzerindeki kişilerin evlerine ulaşıp, koronavirüs aşısı yapıyor. Evinde aşı olan ve yalnız yaşayan Hüseyin Demir (89), ''Aşımı yaptılar çok memnunum Allah razı olsun'' dedi. Karların arasında eve ulaşmaya çalışan ekipler, buzlanma nedeniyle zaman zaman ayakta durmakta da zorlandı.

TÜRKİYE, AVRUPA'DA İKİ DÜNYADA SEKİZİNCİ SIRADA

Türkiye, koronavirüs aşılama çalışmalarında hızla yol almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşı haritasının verilerine göre bugüne kadar aşı 6 buçuk milyon doz aşı yapıldı. Bu rakamlar ile Avrupa'da ikinci sırada yer alan Türkiye, dünyada en çok aşı yapılan ülkeler arasında 8'inci, nüfusa göre ise 9'uncu sırada yer alıyor. Avrupa'nın önde gelen diğer ülkeleri Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya ise Türkiye'nin gerisinden geliyor. Almanya 4,7 milyon, Rusya 3,9 milyon, Fransa ve İtalya 3,3 milyon, Hollanda 687 bin, Yunanistan 634 bin ve Belçika 607 bin doz aşı yapabildi.