DHA
Türkiye'nin ilk 4. Nesil Üniversite modeli olan ve 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu ile imzaladığı protokol ile hayata geçirilen ASELSAN Akademi'de mezuniyet sevinci yaşandı.
Uluslararası başarılara imza atan Akademi 104 yeni mezun verdi.
104 yeni mezunla üniversite - sanayi işbirliğini hızlandıran ASELSAN Akademi'yi tamamlayanların sayısı 425'e ulaştı.
ASELSAN'lıların akademik yetkinliğinin artmasıyla kritik teknolojilerin millileştirilmesi hız kazanıyor.
Üniversite iş birliklerine büyük önem veren ASELSAN, ASELSAN Akademi ile çalışanlarına program kapsamındaki dört araştırma üniversitesi olan Gazi, Gebze Teknik, İstanbul Teknik ve Ortadoğu Teknik Üniversitelerinde, derslerini ASELSAN yerleşkelerinde alarak tez çalışmalarını ASELSAN'da çalışmakta oldukları projelerde yapmalarına imkan sağlıyor. Akademisyenler, programa dahil olan ASELSAN çalışanları ile birlikte sanayide ihtiyaç duyulan konular üzerinde, ASELSAN laboratuvar altyapılarını kullanarak çalışmalarını yürütebiliyor. Akademik yeterliliğe sahip personelin savunma projelerinde görevlendirilmesi ile de savunma sanayii alanında kritik teknolojilerin millileştirilmesinde ivme kazanılıyor.
ASELSAN Akademi, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Üniversite-Sanayi İşbirliği Konferansı kapsamında "Outstanding Support Mechanisms" (Öne Çıkan Destek Mekanizmaları) kategorisinde 60 ülkeden 400'den fazla başvuru arasından birincilik ödülünün sahibi oldu.
Dünyada üniversite-sanayi iş birliği alanında lider kuruluş olan UIIN, üniversite ve sanayi arasında ilişki kurmaya ve geliştirmeye odaklı, dinamik ve uluslararası akademisyen, uygulayıcılar ve iş profesyonelleri ağı olarak tanınıyor. Merkezi Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan UIIN, üniversite-sanayi etkileşimi, işbirlikçi yenilikçilik ve girişimcilik üniversiteleri alanında dünyadaki lider organizasyonlardan biri olarak kabul ediliyor.