Aruri suikastı sonrası ortak mücadele vurgusu... Filistin direniş örgütleri tek ses

Filistin direniş örgütleri, katil İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri'yi şehit etmesinden sonra ortak mücadele vurgusu yaptı.

AA

Fetih Hareketi Sözcüsü Hüseyin Hamayil, Hamas liderlerinden Salih el-Aruri'nin İsrail'in Lübnan'da düzenlediği suikastla öldürülmesinin Filistin halkını mücadelesini tamamlamaktan vazgeçirmeyeceğini belirtti.

Hamayil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in bir suç devleti olduğuna vurgu yaparak, "Bu suikast, İsrail işgal devletinin suç devleti olduğunun ve çatışmayı tüm cephelerde tırmandırmaya çalıştığının kanıtıdır." dedi.

Filistin halkının işgale karşı verdiği mücadelenin devam edeceğine işaret eden Hamayil, "Suikast, Filistin halkını İsrail işgalinden kurtulma mücadelesini sürdürmekten alıkoymayacaktır." ifadelerini kullandı.

Hamayil, İsrail'in daha önce de Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta aralarında Fetih Hareketi yöneticilerinin bulunduğu birçok Filistinli lideri hedef aldığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"İşgal devleti, Filistin halkının bu topraklarda hakkı ve hakikati olduğunu anlayamadı. Bu suikast, İsrail'in suçlarına karşı uluslararası sessizliğin bir sonucu olarak gerçekleşti. Eğer bu şüphe uyandıran uluslararası sessizlik ile birçok uluslararası kurumun dağılması olmasaydı, işgal bu suçları sürdürmeyecekti."

HAMAS LİDERLERİNDEN ZUHRİ'DEN FİLİSTİN HALKINA HAZIRLIK ÇAĞRISI

Öte yandan Hamas Hareketi yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, Aruri suikastının Filistin halkının direnişini kıramayacağını ve İsrail'e itibar kazandırmayacağının altını çizdi.

Zuhri, Aksa Tufanı saldırılarına dikkati çekerek, "7 Ekim'de yaşananlar bu korkak suikastlarla silinmeyecek. Şehitlik, kahraman liderlerin şerefidir, yüce halkımızın fedakarlıklarının bir parçasıdır." ifadesini kullandı.

Aruri suikastının, İsrail'in çatışma alanını genişletme isteğinin bir ifadesi olduğuna dikkati çeken Zuhri, Filistin halkına bu açık meydan okumayla yüzleşmek için hazırlık yapma çağrısında bulundu.

FHKC: ARURİ'NİN SUİKASTI SAHADA BAŞARI ELDE ETME GİRİŞİMİDİR

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail'in Aruri suikastiyle sahada başarısızlığını örtmeye ve kendi kamuoyuna bir başarı sunmaya çalıştığını belirtti.

FHKC'den yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in sahada kaybettiğine dikkat çekilerek, "Aruri ve kardeşlerini hedef almak, Siyonist rejimin (İsrail), izleyicilerine sahada başarı sunma çabasıdır." denildi.

HUSİLERDEN ARURİ SUİKASTİNE KINAMA VE HAMAS'A DESTEK AÇIKLAMASI

Yemen'deki İran destekli Husilerin (Ensarullah Hareketi) Sözcüsü Muhammed Abdusselam, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Lübnan'a yönelik bir saldırı teşkil eden Aruri suikastını kınadı ve Husilerin, Lübnan ile Filistin'deki direniş gruplarının yanında olduğunu belirtti.

Abdusselam, Aruri'nin öldürülmesi münasebetiyle Hamas'a taziyelerini iletti.

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlerde, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda el-Aruri'nin öldürüldüğü belirtilmişti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, el-Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

SALİH EL-ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966'da Ramallah'ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

Katil İsrail'den Beyrut'ta Hamas ofisine saldırı... Salih Aruri şehit edildi

Hamas'tan işgalci İsrail'in 'Salih Aruri' suikastı açıklaması... "Filistin halkının direnişini kıramayacak"

Gazze'deki hükümetten Aruri suikastı sonrası net mesaj... "Direniş işgal bitene kadar sürecek"

FKÖ'den Hamas için İsrail'e sert tepki... "Savaş suçu ve devlet terörü"