Artvin'de çığ! Önce Borçka'ya sonra köye düştü

Artvin yoğun kar yağışı nedeniyle son 2 günde çığ afetleri yaşanmaya başladı. Önce Borçka ilçesinde bir bakımevine daha sonra Maral köyünde ev, ambar ve değirmenlerin üzerine çığ düştü.

İHA

Artvin'in Borçka ilçesinde meydana gelen çığ hasara neden oldu.

İlçenin Atanoğlu köyü Borçka-Camili karayolunun 15'inci kilometresinde dün akşam saatlerinde çığ meydana geldi.

Yamaçtan kopan kar kütlesi, bölgede karla mücadele faaliyetlerinde kullanılan 2 iş makinesi ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü 102. Şube Şefliğine ait bakımevinin üzerine düştü.

Bakımevinde ve iş makinelerinde hasar meydana geldi.

Kar altında kalan iş makinelerinin çıkartılması için çalışmalar devam ediyor.

MARAL KÖYÜNDE 3 EV, 2 AMBAR VE 2 DEĞİRMENİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Karayolları Bakım Evi'nin ardından çığ bu kez Maral köyünde 3 ev, 2 ambar ve 2 değirmenin üzerine düştü. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Şans eseri çığın düştüğü evlerde kimsenin yaşamaması can kaybına engel olurken, çığ bölgede büyük tahribata neden oldu.

Yetkililer, çığ riski nedeniyle bölgedeki vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.