Artık her işin 'BİKO'layı var

Bursa Büyükşehir Belediyesi, iş arayanlarla personel arayan işletmeleri daha kurumsal çatı altında buluşturmak için Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi'ni (BİKO) açtı. Başkan Alinur Aktaş, “Her işin bir kolayı var” dedi.

Bursa'nın 17 ilçesinde altyapıdan ulaşıma, kültürden spor faaliyetlerine kadar birçok alanda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, iş dünyasına ve iş arayanlara ekonomik anlamda destek olabilecek projeleri de hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki en kapsamlı istihdam projesi olan BİKO'yu hizmete sunmaya başladı. İhtiyaçlar çerçevesinde eğitim fırsatı da sunacak olan BİKO, birebir yapılan iş görüşmeleriyle iş arayan kişileri doğru işyerlerine ve doğru işlere yerleştirmeyi hedefliyor. Başta lise ve üniversite öğrencilerinin, doğru meslek ve staj yerleri seçmesine destek olacak ofisler, mesleklerini belirlemelerinde rehberlik edecek ve seçtikleri mesleklerin ihtiyaç duyduğu nitelik, yeterlilik ve yetkinliklere ulaşmasını sağlayacak. BİKO fırsatlarından yararlanmak isteyenler Atatürk Kongre Kültür Merkezi Batı girişi kısmındaki ofise uğrayabilir, ya da biko.bursa.bel.tr adresinden bilgi edinebilir.

POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK

Başkan Alinur Aktaş, "Şehir olarak 3.1 milyonu aşan bir nüfusumuz var. Şehrin yüzde 65'i 3 merkez ilçede yaşıyor. Nüfusun yüzde 30'u ise 20-39 yaş aralığında bulunuyor. İstihdam için müthiş potansiyelimiz var" dedi. Başkan Aktaş, "Birebir yapılan iş görüşmeleri ile iş arayan kişileri doğru işyerlerine ve doğru işlere yerleştirmeyi hedefliyoruz. İşyerlerinin kültürlerini, sektör bilgilerini, meslek tanıtımlarını iş arayanlara aktaracağız. Uzman eğitmenleri adaylarla buluşturarak nitelikli personel kimliğini adaylara katmak için çalışacağız. BİKO ofislerinin, farklı ilçelerimizde de hizmet vermesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda BİKO hizmetimizi Tır ve mobil araçlarımızla şehrimizin farklı noktalarına taşıyacağız" diye konuştu.

ÜCRETSİZ YARARLANILACAK

Bursa'nın sahip olduğu zengin envanterin doğru şekilde yönlendirilmesi gerektiğini anlatan Başkan Aktaş, "Şehir ekonomisine yön veren BTSO, BESOB, Ticaret Borsası ve İşkur gibi kurum ve kuruluşlarımız da projemizin en büyük destekçisi. Çünkü bu Bursa'nın projesidir. Artık Bursa'da her işin bir kolayı var. Personel arayan işletmeler, Kobiler, esnafımız ve iş arayanlar projemizin imkânlarından ücretsiz olarak yararlanacak" dedi.

GENÇLER DOĞRU TERCİH İÇİN BÜYÜKŞEHİR'İ SEÇTİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, YKS sınavı sürecinde seminerler ve deneme sınavı kitapçığı dağıtımlarıyla destek olduğu öğrencilerin, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapmaları noktasında da yanlarında oluyor. Uzman rehber kadrosuyla 18 Ağustos'a kadar sürecek olan tercih maratonu süresince 17 ilçede sabit tercih noktaları kuran Büyükşehir Belediyesi, günübirlik tercih noktaları ve mobil tercih TIR'larıyla da gençleri doğru üniversite seçimi yapabilmeleri için yönlendiriyor. Bursa'nın farklı noktalarında 28 uzman rehber ile hizmet veriliyor. Merkezlerde; gençlere puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi ölçütlere göre tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için ücretsiz danışmanlık yapılıyor.

UZMAN TAVSİYESİ VERİLİYOR

Puan ve diğer sayısal sonuçlarla birlikte adayların ilgi alanları, eğitim için başka bir şehirde yaşama istekleri, yetenekli oldukları alanlar, tercih yapacakları şehrin ulaşım imkanları ve daha birçok etken üniversite tercihlerini belirleyen konular arasında yer alıyor. Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezlerindeki uzman rehberler tarafından bu kriterlere de dikkat çekiliyor. Tercihlerini yapmadan önce seçecekleri üniversitelerin ve bölümlerin kendilerine uygun olması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunuluyor. Üniversite adayları, 18 Ağustos'a kadar her gün 10.00 ila 18.00 saatleri arasında meydanlardaki merkezlere gelerek destek alabilecek. Hastalık, engel vs. bir nedenle noktalara gelemeyenler 0224 342 72 19'u arayarak destek alabilecek.

BURSAFOTOFEST'İN TEMASI GÖZ GÖZE

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle bu yıl 19 – 28 Kasım tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) 11. kez düzenlenecek. Bu yıl GözGöze temasıyla gerçekleştirilecek festival, konuk ülke olarak Azerbaycan'ı ağırlayacak. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, "Festival kapsamında birçok panel, toplantı, atölye çalışmaları ve portfolyo değerlendirmeleri düzenleyeceğiz" dedi. Festivalde çalışmalarıyla yer almak isteyen fotoğrafçılar www.bursafotofest.org üzerinden proje dosyalarını sisteme yükleyerek başvurularını gerçekleştirebilirler. Son başvuru tarihi ise 15 Ekim.

STAJYERLERE ÖZEL ORYANTASYON EĞİTİMİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde yaz dönemi stajı koordine edildi. Eğitime katılan üniversite öğrencileri, meslek, kişisel gelişim, amaç ve hedefleri göz önünde bulundurularak belediyenin farklı hizmet birimlerinde stajlarına başladı.

ÖNCELİK GÜVENLİK

İlerleyen yıllarda hem Bursa yerelinde hem de Türkiye ve dünyada istihdamı, üretimi, hizmeti, bilimi ve teknolojiyi üstlenecek; katma değer sağlayacak gençlerin motivasyonlarını artırmak, kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamak, hizmet birimlerini tanıtmak, çalışan personelle tanışmalarını sağlamak amacıyla oryantasyon eğitimi yapıldı. Ayrıca öğrencilerin stajlarını güvenli ve sağlıklı bir ortamda yapabilmelerini temin amacıyla 'iş sağlığı ve güvenliği' ile 'ilk yardım' konularında eğitim almaları sağlandı.

BELEDİYE PERSONELİNE İŞARET DİLİ ÖĞRETİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi, işitme engelli vatandaşlarla sağlıklı iletişim için de önemli bir adım attı. Belediyenin hizmet birimlerine gelen işitme engelli vatandaşlara daha etkili hizmet verilebilmesi amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından güvenlik personeline yönelik işaret dili eğitimi düzenlendi. BUSMEK Türk İşaret Dili Eğitmeni Emel Camfener tarafından verilen eğitimler, 3.5 ay boyunca toplam 120 saat sürdü. Eğitimin sonunda işaret dili sertifikası almaya hak kazanan güvenlik personeline, işaret diliyle okunan İstiklal Marşı'nın ardından, sertifikaları İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mehmet Veysi Tutkun tarafından verildi.

YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesine büyük destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 7 ilçedeki 7 noktada portatif yüzme havuzlarında çocuklara yüzme öğretiyor. 6-13 yaş aralığındaki çocuklar hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de uzman eğitmenlerden ders alıyor. 5 Temmuz'da başlayan proje, 25 Ağustos'ta sona erecek. Bursa'dan yetişen ve olimpiyatlarda derece yaparak bir ilki başaran Hatice Kübra İlgün örneğini veren Başkan Aktaş, "Büyükşehir Belediyespor bünyesinde 22 ayrı branşımız var. Çocuklarımızın şehrimizin ve ülkemizi adını tüm dünyaya duyursun istiyoruz" diye konuştu.