Artçı deprem nedir, neden olur? Elazığ'da kaç tane artçı deprem meydana geldi?

Artçı deprem nedir, ne kadar sürer? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından artçı depremler yaşanıyor. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada bölgenin oldukça aktif olduğu ve hasarlı binalardaki insanların evlerine girmemesi söylendi. Artçı deprem nedir, ne kadar sürer? sorusunun yanıtı haberimizde..

Artçı deprem nedir, ne kadar sürer? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. Dün saat 20.55'te Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. epremin ardından bölgede artçı depremler olmaya devam ediyor. Vatandaşlar artçı depremin ne anlama geldiğinii bilmek istiyor. Artçı deprem nedir, ne kadar sürer? sorusunun yanıtı haberimizde..

ELAZIĞ'DA KAÇ TANE ARTÇI DEPREM OLDU?

Elazığ'da dün yaşanan 6.8'lik depremin ardından artçılar yaşanmaya devam ediyor. 398 artçı deprem meydana geldi. 

SON DEPREMLERİ VE ARTÇILARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDECEK Mİ?

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada "Bilgiler geldikçe güncelliyoruz. Depremin merkezi Elazığ Sivrice. Şu anda 6.6 büyüklüğünde deprem oldu. Bu depremin şiddeti ise merkeze yakın yerlerde 7 şiddetinde deprem olarak algılanıyor. Bölge oldukça aktif. Önümüzdeki yıllarda da böyle depremlerle karşılaşabiliriz. Artçı sarsıntılar devam edecek." ifadelerine yer verildi.

ARTÇI DEPREM NEDİR? 

Artçı deprem, şiddetli depremlerin ardından olan depremlere denilmektedir. Bu depremler uzun bir süre devam eder ve büyük depremle kırılmış yer altı tabakalarının iyice yerleşmesini sağlar.

Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayına “DEPREM” denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yer yuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına “SİSMOLOJİ” denir.