Arıcının ihmali ormanı kül etti

Muğla Yatağan'da arıcılık yapan baba ve oğlunun, arıları sakinleştirmek için yaktıkları körüklü tütsüden çıkan kıvılcımlar, binlerce hektarlık alanı küle çevirdi. Manisa Gördes ve Uşak Eşme'deki orman yangınları da kontrol altına alındı.

İHA-HA

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. 15 Ağustos'tan bu yana yurt genelinde 247 yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Manisa Gördes ve Uşak Eşme'deki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Yumaklı, İzmir Menderes ve Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçelerindeki yangınların da kısmen kontrol altına alındığını belirtti.

KURU OTLAR TUTUŞTU

18 Ağustos'ta Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Yava Mahallesi'nde çıkan yangınla ilgili jandarma ekipleri soruşturma başlatmıştı. Yangının Dipsiz mevkiindeki arılıktan çıktığını tespit edildi. Arı kovanları bulunan baba ve oğlunun, arıları sakinleştirmek için yaktıkları körüklü tütsüden çıkan kıvılcımlar, arazideki kuru otları tutuşturdu. Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın 14 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. M.Ş. (78) ve oğlu İ.Ş.'yi (37) gözaltına aldı. Baba ile oğulun soruşturması devam ediyor.

142 YAPI ETKİLENDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, orman yangınlarında ilk tespitlere göre İzmir, Manisa ve Aydın'da toplam 142 yapının etkilendiğini söyledi. İzmir Karşıyaka'da açıklama yapan Memiş, 15 Ağustos'tan itibaren yoğun olarak İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Karabük ve Bolu'da etkili olan büyük ölçekli orman yangınlarının yaşandığını ifade etti. Memiş, en büyük tesellinin yangınlarda herhangi bir can kaybının yaşanmamış olduğunu dile getirdi. Memiş, "Orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde ülke genelinde toplam 4 bin 700 vatandaşımız güvenli yerlere tahliye edilmiştir" dedi. İzmir Valisi Süleyman Elban ise yangınlarla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

ÇANKIRI'DA 4 KÖY BOŞALTILDI

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde çıkan orman yangını söndürülmeye çalışılıyor. Yangın rüzgarın etkisiyle büyürken 4 köy tedbir amaçlı boşaltıldı.

YEŞiL YERiNi SiYAHA BIRAKTI

Karabük'ün Ovacık ilçesinde 54 saatte kontrol altına alınan ormanlık alandaki yangında binlerce ağaç küle dönerken yaban hayvanları da zarar gördü.