Arazisini büyütmek isteyen mirascıya faiz desteği yolda

Hükümet, arazisini büyütmek isteyen mirasçılara kredi desteği verilmesi için çalışmalara hız verdi. Mevzuat çalışmaları aralık sonu tamamlanıyor. Uygulama 2019'da başlayacak.

Miray Çimen

Hükümet, tarım arazilerinin miras dağılımı sonucunda küçülüp yok olmasını engellemek için yeni destekleri devreye sokuyor. Arazilerine büyütmek isteyen mirasçılara, kredi desteği verilmesi çalışmalarına hız verildi. Mevzuat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2019 yılı itibarıyla mirasçılara kredi faiz desteği uygulamasına başlanması hedefleniyor.

'PARÇALANMA' BİTECEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çok sayıda ve dağınık yapıdaki parsellerden oluşan tarım işletmelerinin bütünlüğünün sağlanması için harekete geçiyor. Bu kapsamda arazi parçalanmasının önüne geçilmesi ve iyi işleyen bir tarım arazisi piyasasının tesis edilmesine yönelik hukuki ve kurumsal düzenlemeler yapılacak.

ÇALIŞMA ARALIK SONU TAMAMLANACAK

Arazilerini büyütmek isteyen mirasçılara kredi faiz desteği uygulaması başlatılacak. 2018 yılı içerisinde Bakanlık koordinatörlüğünde ilgili kuruluşlarla birlikte mevzuat çalışmaları devam edecek. Bakanlık mevzuat çalışmalarının aralık sonu itibarıyla tamamlanmasını hedefliyor. Çalışmaların tamamlanması halinde 2019 yılı itibarıyla arazilerini büyütmek isteyen mirasçılara kredi faiz desteği uygulamasına başlanması planlanıyor.