Arazi anlaşmazlığı can aldı; 2 ölü

Diyarbakır - Bingöl karayolunda seyir halindeki otomobile, başka bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Arazi anlaşmazlığından kaynaklığı belirtilen olayda 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

AKŞAM

ŞEYHMUS ÇAKAN

Olay, akşam saatlerinde Diyarbakır- Bingöl karayolunun 28'inci kilometresinde meydana geldi. Seyir halindeki Hebun Fahrioğlu yönetimindeki 07 AUD 321 plakalı otomobile, plakası belirlenemeyen bir otomobilden kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda, otomobilde bulunan 1'i çocuk, 1'i kadın toplam 6 kişi yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan ağır yaralılardan Hebun Fahrioğlu (32) ile Reşit Akyol (38) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Biri ağır 4 yaralının tedavisi sürüyor.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay ile ilgili yapılan araştırmada Fahrioğlu ile Kağanarslan aileleri arasında 2021 yılında arazi anlaşmazlığı nedeni Kasten Öldürme olayı meydana geldiği tespit edildi. Yapılan ev ve iş yeri aramalarında ruhsatlı (4) av tüfeği, (1) tabanca ele geçirildi. Olaya karıştığı tespit edilen Firari Orhan Kağanarslan, Mehmet Geylani Kağanarslan'ın yakalanması için operasyonlar sürüyor.