Araştırma sonuçları ortaya koydu: Dünyanın en güvenilir ve güvenilmez insanları

Dünya genelinde meslek gruplarında çalışan insanların güvenilirliği üzerine bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada doktorların en güvenilir grup olduğu ortaya çıkarken politikacılar en güvenilmeyen grup oldu.

Statista

Editör: Ceyhan Ünal

Dünyada en güvenilir ve en güvenilmez insanları meslek gruplarına göre sıralandı. Rapor, çok uluslu bir pazar araştırma ve danışmanlık firması olan IPSOS tarafından hazırlandı.

Aksam.com.tr'nin Statista'dan aktardığı habere göre, tıp uzmanları dünyadaki en güvenilir grup oldu. Küresel kamuoyunun toplam %64'ü doktorların güvenilir olduğunu düşündüklerini söylerken, yalnızca %10'u doktorlara güvenmediğini açıkladı ve bu da %54'lük net bir güven düzeyi oluşturdu.

Ölçeğin diğer ucunda, dünyadaki politikacılar -%52 net puanla en az güvenilir meslek grubu oldu. Malezya ve Hindistan, sırasıyla %18 ve %19 ile hala nispeten düşük bir oranla politikacılara en yüksek düzeyde güveni gösterse de dünya araştırmasında en güvenilmez grubu politikacılar oluşturdu.

En güvenilir meslek grubu doktorlar olurken bunları sırasıyla, bilim insanları, öğretmenler, normal insanlar ve kolluk kuvvetlleri izledi.

En güvenilmez grup içerisinde politikacılar dışında, meclis üyeleri, reklamcılar, bankacılar ve gazeteciler yer aldı.