''Apo'nun heykelini dikeceğiz'' diyen Demirtaş'tan HDP çıkışı: PKK ile bağı yok!

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceğini söyleyen ve HDP'nin Öcalan'ın projesi olduğunu itiraf eden terörden tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bu kez de terör örgütü PKK ile HDP'nin hiçbir bağının bulunmadığını iddia etti.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a ithafen, "Apo'nun heykelini dikeceğiz" diyen Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bu kez de terör örgütü PKK ile HDP'nin hiçbir bağının bulunmadığını iddia etti.

Terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'nde, Kısadalga'dan Beril Eski'nin sorularını cevapladı.

"HDP PKK'NIN UZANTISI DEĞİL"

Selahattin Demirtaş, HDP ile PKK'nın hiçbir bağının bulunmadığını savunarak HDP için "Silahlı bir yapıyı temsil etmez. Onun siyasi kolu veya uzantısı değildir. Belki bu yanılgılı yaklaşımın kabul görmesinde, biz HDP sözcülerinin de zaman zaman yanlış anlaşılmaya müsait konuşmalarımız yol açmıştır." dedi.

DEMİRTAŞ: HDP ÖCALAN'IN PROJESİDİR

HDP'nin eş genel başkanlığını yapmış Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş açıkça HDP'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın projesi olduğunu söylemekten çekinmemişlerdi. Hatta Demirtaş, yıllar önce katıldığı bir televizyon programında Öcalan için "sayın" diyerek "HDP'nin başarısı sayın Öcalan'ın çok önemsediği projedir." ifadelerini kullanmıştı.

"SIRTIMIZI YPG'YE DAYIYORUZ" DEMİŞLERDİ

Demirtaş, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan için "Daha biz başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz." ifadelerini de kullanmıştı.

Bir başka eski HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ da "Sırtımızı YPG'ye yaslıyoruz." açıklaması yapmıştı. HDP'li Abdullah Zeydan ise eli kanlı örgütle ilgili "PKK sizi tükürüğüyle boğar." çıkışında bulunmuştu.

TALİMATI TERÖR ÖRGÜTÜ PYD VERMİŞTİ

HDP'nin çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te terör örgütü yandaşlarının 35 il ve 96 ilçede gerçekleştirdiği saldırılarda 2 polis şehit olmuş ve 37 kişi hayatını kaybetmişti. 6-8 Ekim olayları olarak tarihe geçen olayların talimatının HDP'ye, terör örgütü PYD tarafından verildiği ortaya çıkmıştı.

Kobani davasının tutuklu sanıklarından eski HDP MYK Üyesi Bircan Yorulmaz'ın bilgisayarında tespit edilen, "Acil Çağrı" başlıklı İngilizce kaleme alınan elektronik postanın, terör örgütü PYD'nin sözde Avrupa Medya ve Halkla İlişkiler Ofisi Bilgi ve İlişkiler Merkezinden gönderildiği tespit edilmişti.