Aparat CHP'den! Emniyet'te yeni FETÖ yapılanması tespit ettik

İçişleri Bakanı Soylu, CHP'li Murat Bakan'la ilgili olarak, “Emniyet içerisinde paralel bir yapı kurmaya çalışan bir anlayışın kendisidir. Bütün sistem elimizde ve yargıya intikal ettirilecek” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haber Global'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Soylu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın, Jandarma Genel Komutanlığı'na verdiği seçim talimatının arka planını anlattı: " Soylu, CHP İzmir Milletvekili Bakan'ın, 'jandarmaya seçim talimatı' iddiasının arka planını anlattı: "Talimat, 'siz de oyunuzu kullanın, sonra görev yerinize dönün' talimatıdır. O milletvekili FETÖ'nün Türkiye'deki en temel aparatlarından bir tanesi. FETÖ'nün ikinci paralel yapısını oluşturmaya çalışıyorlar. Bütün sistem elimizde ve yargıya intikal ettirilecektir. Son çerçevesini çiziyoruz. Emniyetin içerisinde FETÖ'den sonra bunlar yeni bir sistem kurmaya çalışıyor."

DERİN BİR AĞ TESPİT ETTİK

"Biz de bunu tespit ettik. Birçoğunu açığa aldık. Birçoğuyla ilgili şimdi şemamız belli... Murat Bakan ise bunların başındadır. Bedeli çok ağır olacaktır."

Bununla ilgili bütün hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Soylu şöyle devam etti: "Emniyet içerisinde Murat Bakan'ın bizatihi kendi oluşturduğu, kendi kurguladığı, devletin emniyetini ve devletin istihbaratını hem bozmaya hem de içeride başka bir yapılanmayı oluşturmaya çalışan çok derin bir ağ olduğunu da söyleyebiliriz."