AÖL kayıt yenileme 2020 nasıl yapılır? Açık lise kayıt yenileme ücreti ne kadar?

AÖL kayıt yenileme 2020 nasıl yapılır? sorusu arama motorunda açık lisede okumak isteyen öğrenciler tarafından merak ediliyor.Açık Öğretim Lisesi (Lise , Meslek Lisesi, İHL) Kayıt Yenileme İşlemleri her sınav döneminin sonunda bir diğer sınav dönemine geçişte yapılmak zorunda olan bir kayıt yenileme işlemidir.AÖL kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 6 Ocak itibariyle başladı. Kayıt yenileme işlemleri 31 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. AÖL kayıt yenileme 2020 nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde..

AÖL kayıt yenileme 2020 nasıl yapılır? sorusu internette yoğun olarak aranıyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılı çerçevesinde ikinci döneme başlayacak olan öğrenciler kayıt yenileme yapacak. Yapılan duyuruya göre ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 06 Ocak 2020 - 31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Belirlenen kayıt ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor.  AÖL kayıt yenileme 2020 nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde..

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB'in yayımladığı AÖL iş takvimine göre; 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri 6 - 31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Öte yandan Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem sınavları 21 Mart 2020 Cumartesi - 22 Mart 2020 Pazar günlerinde uygulanacak.

AÖL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Ücretini” ödemek zorundadır. 2020 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 10 TL olarak belirlendi.

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2020 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücret olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) NEDİR?

Açıköğretim lisesi ya da kısaca açık lise, çeşitli sebeplerle örgün öğretime devam edemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmak durumunda kalan öğrencilerin okuduğu lisedir. Açıköğretim lisesinde eğitim süresi 4 yıl 8 dönemdir. Fakat 18 yaşından büyük öğrenciler yılda üç sınav hakkını değerlendirirse eğitimini 2,5 yılda tamamlayabilir.

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri online olarak yapılır. Öğrencilerin yılda iki kere kayıt yenilemesi gerekir.

Öğrenci belirtilen tarihlerde kaydını yeniler, kayıt yenileme ücretini ödedikten sonra derslerini seçer. Önceden açıklanan tarihlerde sene de iki kere sınava girer. Sınavlardan aldığı krediler toplanır. Açıköğretim Lisesinde okuyan bir öğrencinin mezun olabilmasi için:

– En az 8 dönem öğrenim görmesi,

– Toplam kredisinin asgari 192 olması,
– Dil ve anlatım dersi başta olmak üzere diğer zorunlu derslerin sınavlarında da başarı göstermesi gerekir.

Açık liseden mezun olup diploma almaya hak kazananlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından takriben 2 ay sonra bulundukları il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinden diplomalarını alır.

Türkiye’de binlerce açık öğretim lisesi öğrencisi bulunmaktadır. Açık lise mezunları da normal lise mezunları gibi YGS ve LYS’ye girerek istedikleri üniversitelerde okuyabilir. Açık liseliler, herhangi bir hak sınırlamasına maruz kalmaz.