AÖF kayıt yenileme ücreti hangi bankaya yatırılır?

Açık Öğretim Üniversitesi (AÖF), uzaktan eğitim ile diploma almak isteyen kişilere imkân sağlayan bir eğitim kurumudur. Güz döneminin sınavlarının açıklanmasının ardından Bahar dönemi kayıtları başladı. Kayıt yenileme yapmak isteyen öğrencilerin kayıt yenileme ücreti ödemesi gerekiyor. AÖF kayıt yenileme ücreti hangi bankaya yatırılır? Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan kılavuzda, öğrencilerin önce ders seçimi yapmaları daha sonra ücretlerini ödemeleri gerektiği aktarıldı.

Her yıl milyonlarca öğrencinin öğrenim gördüğü AÖF, uzaktan eğitim sistemi ile lisans ve ön lisans imkânı sunan bir üniversitedir. Gün dönemi geçtiğimiz ay sona ermiş ve sınav sonuçları da açıklanmıştı. Bahar dönemi kayıtları 11 Şubat’ta başlayan AÖF’de son başvuru günü ise 22 Şubat. Başvuru gününün bitmesine yaklaşırken kayıt için ödenmesi gereken ücretin hangi bankaya yatırılacağı merak konusu oldu. AÖF kayıt yenileme ücreti hangi bankaya yatırılır? AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık öğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemi 11 Şubat Pazartesi günü başladı. Kayıtlar Anadolu Üniversitesi resmi sayfası üzerinden yapılıyor.

AÖF ders seçimi şu şekilde yapılacak;

Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.

İkinci aşamada ders seçim işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.

Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir.

AÖF HARÇLARI HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Bir diğer merak edilen konu da AÖF bahar dönemi harç ücretlerinin nasıl yatırılacağı. AÖF harç ücretleri ödemesi ile ilgili yapılan açıklamada, "Kayıt yenileme için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme

(Ders seçimi işleminizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.)

İnternet Bankacılığı ile Ödeme

ATM'den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

Mobil Bankacılık ile Ödeme

Kayıt yenilemenin son günü İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23.30'a kadar ödeme yapılabilecektir." denildi.

ÖDEMELER İÇİN DERS SEÇİMİ YAPILMALI

Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan kılavuzda, öğrencilerin önce ders seçimi yapmaları daha sonra ücretlerini ödemeleri gerektiği aktarıldı. Kılavuzda yer alan bilgi şöyle;

Ders seçiminize göre ödeme bilgileriniz oluşur. Ders seçimini yapan öğrenciler ödemelerini yaparak kayıtlarını yeniletebilir. Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme bilgileri aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden görülebilir ve ödeme yapılabilir.

Ders seçiminizi yapmadan ödeme bilgileriniz oluşmaz.

Ders seçimi yapıp ödemenizi gerçekleştiriniz.

BORCU OLANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Önceki öğretim yıllarından/döneminden Dönem Öğretim Gideri ile Dönem Öğrenim Ücreti/Dönem Öğrenci Katkı Payı borcu olan öğrenciler, 2018-2019 Öğretim Yılı Güz/Bahar Döneminde kayıt yeniletebilmek için gecikme faizi uygulanmış eski borçları ile 2018-2019 Öğretim Yılı Güz/Bahar Dönemi kayıt yenileme tutarlarını ödemek zorundadır. Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2018-2019 Öğretim Yılı Güz/Bahar Dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez. Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren öğrenciler ile engelli olan öğrencilerden önceki öğretim yıllarından/döneminden borcu olanlar, kalan borçlarını ödemek zorundadır.