Antalya'da kedi ve köpek katliamı... 10 günde 30 canı zehirlediler

Antalya'da 10 gün içerisinde 30'a yakın köpek ve kedinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlenerek öldürüldü. Önlem alınması çağrısı yapan hayvanseverler, faillerin bulunmasını istedi.

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Meydankavağı Mahallesi'nde son 10 gündür 30'a yakın köpek ve kedi ölümleri yaşandı. Yapılan incelemenin ardından tehlikeli zirai madde tespitiyle söz konusu iki park kapatıldı. Farklı parklarda da zehirlenme vakalarının devam etmesi üzerine mahalledeki hayvanseverler ayaklandı. Hayvanseverler, bir web sayfası üzerinden yerleri belirlenen sokak hayvanlarının hedef gösterilerek hayvan karşıtı kişi ya da kişilerce zehirlendiğini ileri sürdü. Öte yandan, bazı köpeklerin zehirli yiyecekleri yedikten sonra can çekişerek ölme anları güvenlik kameralarına yansıdı.

'KAN KUSARAK ÖLDÜ'

Hayvanseverlerden Dilara Kayınova, "Hayvanlar zehirlendikleri için kan kusarak ölüyorlar. Bunu örgütlü bir grubun yaptığına inanıyoruz. Müracaatlarımız oldu ancak hiçbir netice alamadık. Birçok yere kamera konulmasını istiyoruz. Bazı arabaların gece yarısından sonra sokaklarda dolaşıp hayvanları zehirli yiyecekle kandırıp öldürdükleri söyleniyor. Bu şahısların acilen bulunmasını talep ediyoruz. Bu insanlar bize göre katildir ve yaptıkları katliamdır. Sadece sokak hayvanlarının değil, insanların da sağlığı tehdit altında. Çünkü çocuklarımız da parklarda oynuyor" dedi.

BAŞIBOŞ DOLAŞAN PİTBULL YAKALANDI

Kilis'te sahibi olmayan ve Cumhuriyet Caddesi'nde dolaşan pitbull cinsi köpek, belediye yetkilileri tarafından yakalandı. Yaralı olan köpeğin tedavisine götürüldüğü hayvan barınağında başlandığı bildirildi.

BEKÇİYİ ISIRAN KÖPEĞE GÖZALTI

Trabzon Vakfıkebir'de, gece devriyesindeki 4 bekçi ile 3 genç arasında 'laf atma' meselesinden arbede çıktı. Çevredeki 'kurt melezi' cinsi sahipsiz köpek, bekçilerden birini bacağından ısırdı. Gözaltına alınan gençler serbest bırakılırken, köpek de karakolun bahçesine bağlandı. Soruşturmada, gençlerin komut verdiği gerekçesiyle 'silah' olarak nitelendirilip, 2 gün gözlem altında bekletilen köpek, barınağa yerleştirildi.