Annelerin mücadelesi 526. gününde... Nöbete 2021'de 15 aile daha

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki nöbetine 2 aile daha katıldı. 5 Ocak'tan itibaren oturma eylemine katılan aile sayısı 15'e ulaşırken, toplam rakam 199'a yükseldi.

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi bugün 526. gününe girdi. Kars'tan Aslıhan Buğan çocuğu, Hakkari'den Şahin Salim ise kardeşi için dün Diyarbakır'a giderek nöbete katıldı. Böylece oturma eylemindeki aile sayısı 199'a yükseldi.

PKK İÇİN BÜYÜTMEDİK

1999'da 18 yaşında İstanbul'daki kafede çalışırken dağa götürülen Mahmut Buğan'ın annesi, "Oğlumu fakirlik ve zor şartlarda büyüttüm. PKK alsın, götürsün, diye büyütmedim" dedi.

2 BİN KİŞİ İLE ANNELERE GİDECEK

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Diyarbakır annelerine destek amacıyla ilkbaharda 2 bin kişiyle Ağrı'dan Diyarbakır'a yürüyeceklerini açıkladı. Sayan "Annelerin dizinin dibine gideceğiz" dedi.

Kars'tan Aslıhan Buğan (sağda) çocuğu, Hakkari'den Şahin Salim (yukarıda) ise kardeşi için Diyarbakır'a giderek nöbete katıldı. Daha önce nöbetindeki 23 aile çocuklarına kavuşmuştu.