Annelerden CHP'li vekile HDP tepkisi! 'Kılıçdaroğlu'nun selamını kabul etmiyoruz'

HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan anneler, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla ziyarete geldiğini söyleyen CHP'li Erol'a tepki gösterdi: “Bizi sadece Cumhurbaşkanımız duyuyor.”

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarını geri isteyen 226 aile, bayram nedeniyle kendilerini ziyaret eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'a tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdiğini söyleyen Erol'a Anne Ayşegül Biçer, 3 yıl önce oğlu Mustafa'nın 16 yaşındayken kaçırıldığını söyledi.

Biçer, "Bütün siyasi partilere çağrı yaptım, sadece Cumhurbaşkanım duydu. Ne İYİ Parti, ne DEVA Partisi, ne CHP, hiçbiri bizi görmedi. Sizin genel başkanınızın selamını kabul etmiyorum. HDP ile ittifak yapıyorsunuz. Bizi savunmuyorsunuz" dedi.

2015'de, 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için eylemde olan Süleyman Aydın da, HDP'nin oğlunu kandırıp dağa götürdüğünü anlatarak, "Sizden rica ediyoruz. Artık HDP'nin iç yüzünü görün. Ha HDP ha PKK, bunlarda değişen bir şey yoktur. Neden genel başkanınız bunları görmemezlikten geliyor" diyerek tepki gösterdi.