Anneler günü onlar için koca bir boşluk

Hatay'da geçen yıl depremde yıkılan apartmanın enkazından 81 saat sonra yaralı olarak kurtarılan Elçin Ezer, oğlu ve kızıyla birlikte annesini de kaybetti. Ezer'in Anneler Günü'nde ne ‘anne' diyebileceği biri, ne de ona ‘anne' diye seslenip, sarılabileceği kimse kaldı.

SONER KAN

6 Şubat depremlerinde, Hatay Defne'de yıkılan 4 katlı binanın ikinci katında oturan Hamza Ezer (71), eşi Yıldız Ezer (61), kızları Elçin Ezer (38) ile torunları Mertcan (13) ve Naz Ölmez (8) de enkazın altında kaldı. Depremden 16 saat sonra Hamza Ezer, 81 saat sonra da Elçin Ezer yaralı olarak kurtarıldı. Mertcan ve Naz Ölmez ile Yıldız Ezer'in de cansız bedenine ulaşıldı. Tedavisinin tamamlanmasının ardından Elçin Ezer, 'hayalet kent'e dönüşen Hatay'a geri döndü. Her gün evlatları ve annesinin mezarını ziyaret eden Ezer, AKŞAM'a konuştu:

HAYALLERİMİZ YARIM KALDI

"Çocuklarım, okula gitmek için gece uyudu ama bize sabah olmadı. Enkaz altında kızımı düşmesin diye elinden tutmuştum. Ne olduysa o anda oldu. Kızımı sadece bir gün yaşatabildim. Sonrası derin bir sessizlik. Sonraki depremde yüzüne taş geldi. 'Anne' diye çığlık attı; sonra bir daha da sesini duyamadım. Onları oradan kurtaramadım. Gördüğüm her çocuğu, kendi evladım yerine koyup, onları öyle seviyorum. Çocuklarımın hayalleri yarım kaldı. Yapamadığımız; yaşayamadığımız çok şey var. Birine 'anne' diyememek; sana 'anne' denildiğini duyamamak gerçekten çok zor."

ŞEHİT NECMETTİN ÖĞRETMENİN ANNESİ: EVLAT ACISI HİÇ DİNMİYOR

Tunceli'de 2017'de teröristlerce katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın annesi Gülay Yılmaz, bir Anneler Günü'nü daha buruk karşılıyor. Anne Gülay Yılmaz, Anneler Günü'nü Necmettin öğretmenin Türk bayrakları ile süslenmiş mezarı başında dua ederek geçireceğini söyledi. Oğlunun şehadetinin 7. yılı olduğunu belirten Yılmaz, "Ölüm de bizim için her şey de bizim için. Evlat açısı hiçbir şeye benzemez. Bunu ancak yaşayan bilir. Tüm şehitlerimize Allah gani gani rahmet eylesin" diye konuştu.

ŞEHİT EREN BÜLBÜL'ÜN ANNESİ: ÇİÇEK TOPLAYIP GETİRİRDİ

Trabzon Maçka'da PKK tarafından 11 Ağustos 2017'de evinin önünde şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, yarasının kabuk bağlamadığını aksine sürekli kanadığını söyledi.

Ayşe Anne, "Eren evimizin üst tarafına çıkar eline ne çiçek gelirse toplardı. Gecekonduda önüme diz çökerek 'Annem benim param yok kırdan bayırdan çiçekler topladım getirdim' derdi. O kirli ellerinden sarılıp öperdim. O çiçekleri özledim" dedi.

Erdem Feyzi, gündüz çocuklarıyla ilgilenip gece nöbet tutuyor.

GÜNDÜZ ANNE AKŞAM VATAN NÖBETİNDE

Bingöl'de yaşayan 34 yaşındaki 4 çocuk annesi Erdem Feyzi, 8 yıl önce başladığı güvenlik koruculuğu görevini ilk günkü sevdayla icra ediyor.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı olarak görev yapan Feyzi, nöbete gelmeden önce hem ev işlerini yapıyor hem de çocuklarıyla ilgileniyor.