Ankara’yı karış karış dolaşmışlar! 

Ankara Garı katliamında 2 canlı bombanın Başkent sokaklarında bir çok noktada bulunduğu ve miting alanına rahatça girdikleri ortaya çıktı. 

10 Ekim 2015 Ankara Tren Garı’nda 102 kişinin ölümüne neden olan saldırıyla ilgili 36 sanığın yargılandığı davanın 5’inci duruşması dün yapıldı. Dava dosyasına giren görüntülerde, 2 canlı bombanın, o gün Ankara sokaklarında birçok noktada kameralar tarafından tespit edildiği görülüyor. Görüntülerde, canlı bomba Yunus Emre Alagöz ve henüz kimliği belirlenemeyen Suriyeli canlı bomba, 10 Ekim sabahında Ankara Gölbaşı’da bindikleri taksiden indikten sonra Meclis Dikmen Kapısı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın olduğu kavşaktan, İsmet İnönü Bulvarı boyunca, Meclis Çankaya Kapısı yönünde yürüyor.

50 metre arayla patladı

Başka bir taksiye binen 2 canlı bomba, TCDD yakınlarında iniyor. Miting alanına girmeden ayrılan ve 50 metre aralıklarla yürüyen 2 canlı bombanın, alana gelene kadar hiçbir arama noktasından geçmedikleri anlaşılıyor. İlk bombacının kalabalık arasında kendini patlattıktan sonra ikinci canlı bombanın devreye girdiği görülüyor. 

30 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR 

Dava öncesi, 10 Ekim Derneği Başkanı Avukat Mehtap Sakinci Coşkun, katliamında yaralananlardan 30’unun halen tedavisinin sürdüğünü, 8 kişinin engelli kaldığını ve onlarca kişinin vücutlarına saplanan şarapnel parçalarıyla yaşamak zorunda kaldığını belirtti. 

TEM müdürü ‘tanımıyorum’ dedi, Sanık ‘ben bilgi verdim’ dedi 

Duruşmada, sanıklardan Suphi Alpfidan’ın, “Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki polislerle görüştüğü, ev tutmak isteyen DEAŞ’lıları ihbar ettiği” yönündeki beyanları üzerine 2 polis tanık olarak çağrıldı. Dönemin Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdür Yardımcısı Bestami Beyazıd Duman FETÖ soruşturmasında açığa alındığını belirterek ‘Alpfidan ile hiç görüşmedim’ dedi. Alpfidan ise “Ona durumu anlattım. Beni TEM şube müdürüne yönlerdi. Yanına gittiğimde istihbarattan birini aradı” dedi.