Maske takmanın zorunlu olduğu 45 il hangisi? Maske takmak hangi illerde zorunlu?

Koronavirüsten korunmak için tavsiye edilen en etkili yönetmenlerden birisi de maske takmaktır. Salgının hızla yayılmasını önlemek amacıyla yapılan bu uygulama ile hem kendimizi hem de başkalarını koruruz. 42 ilde zorunluluk getirilen maske İstanbul'da zorunlu hale getirildi. Bunun üzerine Bursa ve Ankara'da maske takmak zorunlu mu sorusu araştırılmaya başlandı. İşte maske takma zorunluluğu olan iller...

Maske takmak koronavirüsten korunmak için yapılacak önlemler arasında ilk sırada yer alıyor. Salgını önlemek amacıyla kendimizi ve çevremizdekileri koruyan maske takmak 45 ilde zorunlu hale getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı tüm açıklamalarda maske ve sosyal mesafenin önemine vurgu yaptı. Peki, Maske takmak hangi illerde zorunlu? İşte maskesiz dolaşmanın yasak olduğu iller...

MASKE TAKMAK HANGİ İLLERDE ZORUNLU?

Covid-19 virüs salgınını önlemek amacıyla maske takması zorunlu olan iller; Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis olarak açıklandı. 

ANKARA VE BURSA'DA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

İlk önce İstanbul'da duyurulan maske takma zorunluluğu Ankara ve Bursa illeri için de duyuruldu. Buna göre Ankara ve Bursa'da maske takmak zorunlu hale geldi.

İSTANBUL'DA DA ZORUNLU HALE GELDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte açık alanlarda maske takmanın artık zorunlu hale getirildiğini bildirdi.

Vali Yerlikaya Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Değerli İstanbullular sağlığınız için İstanbul'da açık alanlarda maske takmak artık zorunlu." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliğince yapılan açıklamada ise koronavirüs salgınının en temel özelliğinin, fiziksel temas, hava yolu gibi yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının hızlı artması olduğu belirtildi. Açıklamada, salgının yayılmasını engellemenin en etkili yolunun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması olduğu kaydedildi.