Ankara Valisi Şahin'den ilk açıklama: Patlama kimyasal tepkimeden kaynaklandı

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda patlama sonrası yangın çıktı. MSB'den yapılan açıklamada, ''Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı'' denildi. Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada, ''İlk incelemelere göre patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor'' dedi.

Elmadağ'ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde fabrikanın üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamanın meydana geldiği fabrikada açıklamalarda bulundu.

"Saat 08.45 sıralarında Elmadağ fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde kimyasal tepkimeden kaynaklandığı, ilk izlenimde değerlendirilen bir patlama meydana gelmiş ve orada çalışan 5 işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Cumhuriyet savcılarımızın koordinesinde teknik çalışmalar yürütülüyor.

Çalışanların tamamına ulaşıldı, göçük altında hepsine ulaşıldı. Patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor."

SABOTAJ İHTİMALİ VAR MI?

İlk değerlendirmelerde kimyasal tepkime nedeniyle patlamanın olduğu. Ancak cumhuriyet savcılığımız olayı soruşturuyor.