Ankara, ‘Millet Bahçesi'ne kavuşuyor! Açılış yarın

AKM Millet Bahçesi yarın açılıyor! Başkent'e müjde. Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi, yarın Başkan Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılıyor. Vatandaşlar, 330 bin metrekare yeşil alana sahip bahçenin 2,7 kilometrelik bölümünü nostaljik tramvayla gezebilecek.

YELDA GÖKDAĞ

TOKİ'nin ülke genelinde yapımına başladığı 221 Millet Bahçesi'nden biri daha halkın hizmetine açılıyor. Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi, yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak ve ülke genelinde açılan Millet Bahçesi sayısı 22'ye çıkacak.

HUZUR VERECEK

Başkent'in simgesi haline gelecek AKM Millet Bahçesi, koşu, yürüyüş, bisiklet parkurlarıyla, buz pistiyle, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak. Çocuk oyun alanlarının ve millet kıraathanesinin de bulunacağı bahçede, sanat atölyeleri, okuma salonları, çiçekli bitkiler ve gül bahçeleri ile Başkentliler huzur içinde vakit geçirebilecek. Sosyal donatıların yanı sıra bahçede biyolojik gölet ve tema bahçesi de olacak. Millet bahçesinde toplam 10 bin 133 ağaç ve 330 bin metrekare yeşil alan yer alacak. Vatandaşlar millet bahçesini 2,7 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde hizmet verecek olan nostaljik tramvay ile gezebilecek.

81 İLDE 81 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yapımına başlanan millet bahçeleri projeleri kapsamında TOKİ, önemli bir görev üstleniyor.

Ülke genelinde 221 Millet Bahçesi yapan TOKİ, bugüne kadar 21 millet bahçesinin yapımı tamamlayarak vatandaşların kullanımına sundu.

91'inin yapımı devam ederken, 25 millet bahçesi ihale, 84 millet bahçesinin proje çalışmaları devam ediyor. TOKİ'nin hedefi, Cumhuriyetin 100. yılında 81 ilde 81 milyon metrekarelik yeşil alan kurulması.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

AKM Millet Bahçesi'nde, 444 bin 640 metrekarelik peyzaj ve yeşil alan bulunuyor. 30 bin 250 metrekarelik alanda basketbol sahaları, buz pisti, çocuk oyun alanları, çok amaçlı spor sahaları, açık hava sineması, pazar yeri, sağlık merkezi ve cami de yer alıyor.