Ankara kriterleri ikinci reformda

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, hızlı bir reform süreci yapacaklarını belirterek “Türkiye'nin önünü açacak düzenlemelere ihtiyaç var. AK Parti, Ankara kriterlerini baz alarak ikinci bir reform dalgasına hazırlanıyor” dedi.

AK Parti yerel seçim muhasebesini sürdürüyor. Partide sadece kişiler değil politikalar da değişecek ve 4 yıllık seçimsiz dönem, kapsamlı bir reform süreci ile geçirilecek. Parti kaynakları, hükümetin Ankara kriterlerini odaklanacağını bildirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti iktidarlarının, aksayan politikalarını her zaman gözden geçirdiğini, değişim gereken konularda tereddüt etmeden gereğini yaptığını ifade etti, seçimlerin ardından aksama gördükleri noktalarda çalışmalar başlattıklarını söyledi. Partideki tüm birimlerin, reform alanlarının belirlenmesi için çalışmaya başladığını, bakanlıklardan görüş alındığını ifade eden Ala, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bir taraftan da AK Parti, CİMER ve ombudsmanlık gelen şikayetleri topluyor, sorunlu alanlar belirleniyor. Cumhurbaşkanımız geçmişte, 'Kopenhag kriterlerini gerekirse Ankara kriterleri yapar, yine yolumuza devam ederiz' demişti. AK Parti, Ankara kriterlerini baz alarak ikinci bir reform dalgasına hazırlanıyor."

ALTIN YILLAR FIRSAT PENCERESİ

"Önümüzdeki yılları altın yıllar olarak görüyoruz. Altın yıllar, üst gelir grubuna sıçramak, yapısal dönüşümü sağlayacak reformları hayata geçirmek için bir fırsat penceresi. Bu yılları dolu dolu geçirip mesafe kat edeceğiz. Ekonomide öngörülebilirliği, adalete güveni artıracak reformları gündemimize aldık. Önümüzdeki bir yıl içinde hızlı bir reform süreci göreceksiniz. Ekonomide, orta gelir tuzağına düşmemek için bir sıçrama yapacağız. Reformlar birçok alanda yapılacak. Eşzamanlı, çok alanlı, ince işçilik gerektiren reformlar olacak. Örneğin Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda tarımda hangi reformları gerçekleştireceğimizi konuştuk. Malların serbest dolaşımı, iş kurma hakkı ve serbestisi, sermayenin serbest dolaşımı, şirketler hukuku, mülkiyet hukuku, rekabet politikası, mali hizmetler, imar kanunu, tüketici korunması, tüketicinin sağlığının korunması, rekabetçilik ve kapsayıcılık, dijital dönüşüm ve medya, ekonomik ve parasal politika, sosyal politika, istihdam, işletme ve sermaye politikası, bilim, araştırma, eğitim, kültür, gümrük birliği, tarım ve kırsal kalkınma, gıda güvenliği, bitki sağlığı, balıkçılık, bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu çalışma yapılan alanlar."

GÜVEN ARTIRICI HAMLENİN KAYNAĞI YENİ ANAYASA

NTV'nin haberine göre ekonomiye dair reformların güven arttırıcı olacağını dile getiren parti kurmayları, dış finansman için adalette ciddi reformların getirileceğini, yabancı sermayenin Türkiye'yi yeniden güvenli liman olarak görmesi sağlanacağını dile getirdi. Tüm bu reformların kaynağı olaraksa adres yeni anayasa gösteriliyor. Yeni dönemde, gündelik hayattaki sorunlara dair reformlar için de çalışmalar yapılacak. İmar Kanunu'nda değişime gidilecek. Vergi sisteminde adaletin sağlanmasına ihtiyaç olduğu görüşü dile getiriliyor. Sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin tartışmalar devam ederken AK Parti kaynakları, "Sokakta başıboş köpek olmayacak" ifadelerini kullandı. Yeni yasadaki ilk önemli adım ise köpeklerin hızlı bir şekilde toplanması olacak.