Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden CHP'li vekile 45 milyon lira

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 10 bin 911 çiftçiye 9 bin ton buğday tohumu hibe etmek için CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun'un ortakları arasında bulunduğu ''Trakya Tarım ve Veterinerlik Ticaret Ltd. Şti''den 45 milyon lira ödeyerek buğday aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi ile CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun'un 45 milyon lira değerindeki tohumluk buğday alışverişi ile ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtacağını açıklamıştı. 10 bin 911 çiftçiye 9 bin ton buğday, 6 bin 359 çiftçiye ise 3 bin ton arpa tohumu yüzde 90 hibe, yüzde 10 çiftçi katkı payı ile dağıtılacak. İddialar da bu noktada buğday tohumluğu konusunda devreye giriyor.

9 BİN TON BUĞDAY 45 MİLYON TL

Buna göre, Büyükşehir Belediyesi söz konusu 9 bin ton buğday tohumunu CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun'un da ortakları arasında bulunduğu Trakya Tarım ve Veterinerlik Ticaret Ltd. Şti. adlı firmadan tedarik etti. 9 bin ton buğday karşılığında ise ilgili firmaya 45 milyon lira ödeme yapıldığı belirtiliyor.