ANKA-3 hedefi 12'den vurdu... Göğün kahramanından ilk atış

TUSAŞ'ın geliştirdiği, test uçuşları devam eden ANKA-3 ilk atış testini gerçekleştirdi. ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-82 Güdüm kitini kullanan ANKA-3 hedefini tam isabetle vurdu.

Akşam Gazetesi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk uçuşunu 28 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştiren ANKA-3 test uçuşlarına devam ediyor. ANKA-3'e askeri amaçlı kullanımı kapsamında silah taşıma kabiliyeti kazandırılması amacıyla mühimmat montaj faaliyetleri başlatıldı. Kanat altına ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-82 Güdüm kiti yerleştirildi. ASELSAN tarafından üretilen Aselflir 500 Elektro Optik Kamera takılı olan ANKA-3, mühimmatlı taksi ve mühimmatlı uçuş test faaliyetleri sonrasında bu kez atış faaliyeti için harekete geçti. Mürted Hava Üssü'nden 08.30'da kalkışını gerçekleştiren ANKA-3, Acıkır Atış Sahasına ulaştı. Hedefe atışını gerçekleştiren ANKA-3, atış testini başarıyla tamamladı.

TAARRUZ YAPABİLECEK

Turbofan motora ve yaklaşık yedi ton kalkış ağırlığına sahip ANKA-3, test faaliyetlerinin tamamlanmasının akabinde 40 bin feet irtifada görev yapabilecek ve 0.7 mach sürate ulaşabilecek. ANKA-3, keşif, gözetleme ve istihbarat amaçlarının yanı sıra taarruz amaçlarıyla da kullanılacak.

GÖĞÜN KAHRAMANINDAN İLK ATIŞ

ANKA-3'te ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-82 Güdüm kiti ve ASELSAN tarafından üretilen Aselflir 500 Elektro Optik Kamera kullanılıyor.