Anız faciasını hortum tetikledi

Diyarbakır ve Mardin arasındaki anız yangında 9 yakınını kaybeden Şemdin Demir, “Hortum çıktı, alevler 20 dakikada her yeri kapladı” dedi.

Diyarbakır'la Mardin arasında çıkan anız yangınında 9 akrabasını kaybeden Şemdin Demir, söndürmeye çalıştıkları alevlerin saniyede 200 metre ilerlediğini söyledi. Demir, "Rüzgar o kadar şiddetliydi ki hortum çıktı; insanları ve hayvanları kurtarmak için ekinleri boş verdik. Rüzgar kıvılcımları 500 metre ileriye atıyordu. Çobanları kurtarmaya çalışırken rüzgar terse döndü; yangın aniden bize doğru gelmeye başladı" dedi.

HAYATA 40 METRE KALA

Kuzenini alevlerin içerisinde yaralı kurtardıklarını söyleyen Demir, ölenlerle ilgili detayları şöyle anlattı: "40 metre kadar daha koşabilseydiler kendilerini soğan tarlasına atıp yanmazlardı."

ELEKTRİK DİREĞİNE TIRMANDILAR AMA...

Yangın söndürüldükten sonra ceset aramaya çıktıklarını belirten Demir, "Arasında az mesafe olan birçok ceset bulduk. Kimisi elektrik direklerinin altındaydı. Onlar da büyük ihtimalle elektrik direğine çıkıp o alevlerin ısısına dayanamayıp düşenlerdir" diye konuştu.

ÖLÜ SAYISI 14'E ÇIKTI

Yerleşim yerlerine sıçrayan anız yangınında ölü sayısı 14'e çıktı. Hastanelerde tedavileri süren yaralılardan Kerime Erdenli (55) ile Fadıl Demir (57) hayatını kaybetti.