Ana kuzularını halk korumuş

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan iddianamede halkın erlere nasıl korudukları ifadelerde ortaya çıktı.

HİLAL YILDIRIM

15 Temmuz darbe girişiminde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde 49 kişinin yaralandığı olaylara ilişkin 15’i tutuklu 61 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede erlerin ifadelerine yer verildi. O ifadelerde darbeyi püskürten halkın ve polisin erlere nasıl koruduğunu gözler önüne serdi. İşte erlerin o ifadeleri: 

Er Volkan Baysal, “Tankın üzerindeki insanları düşürmek için ileri geri manevra yapıyorduk. Vatandaşların ellerindeki Türk bayraklarını görünce ne olduğunu anlamaya çalıştık. Kalabalığın içindeki ihtiyar bir amcalardan biri ‘sizler bizim evladımızsınız’ diyerek beni köprünün yanındaki karakola götürdü." 

Türk bayrağına sardılar 

Er Olcay Ümüt, “Tankın namlusunu halka çevirmemi Mustafa Ceyhan emretti. İnsanlar tanklara çıkmaya başladı. Tanktan yukarıya çıktığımda dışarıdaki insanların bize vatan haini diye bağırmaya başladı. Bir tane bayan bana darbe yapıldığını söyledi. O bayan dışarıdaki insanlara bu ‘bizim askerimiz sahip çıkalım’ dedi. Bir abi beni Türk bayrağı ile sardı. Polis beni teslim aldı." 

Vatandaş gelip bize sarıldı 

Er İbrahim Çelikel “FSM köprüsünde bizi indirdiler. Adnan yarbay bizi topladı, emir verdi, "sıraya dizilip diz çökmemizi" istedi, emre uymayanın ‘kafasına sıkarım’ dedi. Ellerinde Türk bayraklarıyla halk gelmeye başladı. Bize sarıldılar ‘sizleri kullanıyorlar bunlara uymalın’ dediler. FSM köprüsündeki emniyete sığındık.”