Amerikalılar Biden'ın Gazze politikasına tepkili... ''Bir daha asla!''

Hem ABD'nin Gazze savaşına yaklaşımını eleştiren Filistin yanlıları hem de İsrail taraftarları ABD Başkanı Joe Biden'a karşı çıkıyor.

aksam.com.tr

Fatih Yoncalık

Donald Trump'ın yükselişinden endişe duyan bir grup ana akım Cumhuriyetçi, 2016 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri öncesinde Trump için "bir daha asla" olarak bilinen sosyal medya hareketi başlatmıştı.

Özetle, bir emlak baronundan TV kişiliğine dönüşen Trump'ın savunduğu şeylere temelden karşı olduklarını ve ona asla oy vermeyeceklerini açıkça ifade ediyorlardı.

Bugün ise ülke Başkanlık seçimlerine doğru ilerlerken ABD'de Biden için yeni bir "Bir daha asla" hareketi patlak vermeye başladı ve ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşına verdiği yanıtla iyice şekillendi.

Birleşmiş Milletler İsrail'in 6 Mayıs'ta Refah'ta gerçekleştirdiği katliamdan bu yana yaklaşık 800.000 kişinin bölgeden kaçtığını bildirmişti. Ancak geçen hafta Biden yönetimi İsrail'e 1 milyar dolarlık askeri yardımı onaylamıştı. Bu yardım, geçtiğimiz ay Kongre tarafından onaylanarak İsrail'e sağlanan 26 milyar dolarlık askeri yardımın dışında gerçekleşmişti.

Sosyal medyada bu hareket "#NeverBiden" şeklinde bir hashtag halini aldı.

BIDEN'IN GAFLARI VE UNUTKANLIĞI TARTIŞMA KONUSU

Anketler, seçmenlerin 81 yaşındaki Joe Biden'ın Beyaz Saray'da bir dört yılı daha kaldırıp kaldıramayacağı konusunda endişeli olduğunu gösteriyor. Bu endişe, bu hafta Biden'ın çoklu hafıza kayıpları sergilediğini iddia eden bir raporun ardından ön plana çıktı.

Hafızasının iyi durumda olduğunu birkaç kez ifade eden Biden'ın, bu cümlelerinden birkaç dakika sonra Gazze ile ilgili bir soruya yanıt verirken, "Meksika Devlet Başkanı Sisi ile görüştüm" demişti. Kimi zaman sahnede boşlukla tokalaşması kimi zaman dengesini kaybedip düşmesi Beyaz Saray'da bir dört yılı daha kaldırıp kaldıramayacağı konusunda endişeleri artırıyor.