Ameliyattaki işçiyi SMS'le kovdular! DEM'li Sur Belediyesi'nden vicdansızlık

DEM Partili Sur Belediyesi, bir günde 24 personelin işine son verdi. İki böbreğinden ameliyat olduğu sırada işten atılan engelli Sıddık Turan, “SGK'dan bildirim geldi, dünyam başıma yıkıldı” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Diyarbakır'da DEM Parti'li Sur Belediyesi, bir skandala imza attı. İddiaya göre 2 Ekim'de aynı günde 24 personelin işine hiçbir gerekçe sunulmadan son verildi. İşçiler işten atıldıklarını ise cep telefonlarına gelen SMS'le öğrendi. Park Bahçeler Şefliği'nde çalışan engelli personel Sıddık Turan (49) da o işçilerden biriydi. Ancak işten çıkarıldığı saatte Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde her iki böbreğinden ameliyat oluyordu.

HASTANE ODASINDA ÖĞRENDİ

Ameliyattan çıktıktan sonra hasta yatağındayken SGK'dan işten çıkarıldığına dair SMS aldığını belirten Turan, "Ameliyat olduğum sırada cep telefonuma gönderdikleri mesajla beni ekmeğinden ettiler. O an dünyam başıma yıkıldı" dedi.

TOPLAM 550 İŞÇİYE KIYIM

Engelli raporu olmasına rağmen ağır işlerde çalıştırıldığını söyleyen Sıddık Turan, "Engelliyim, ağır iş yapamaz raporum var. Her türlü zorluğa, baskıya rağmen sırf çocuklarım için çalışmaya devam ediyordum" diye konuştu. Diyarbakır'da DEM Partili belediyeler toplam 550 personeli işten çıkararak büyük bir kıyıma imza attı.

AHLAK VE VİCDAN BOYUTLARINI AŞTI

Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Başkanı Ercan Karaman işten atılan işçilere hukuki destek vereceklerini söyledi. Karaman "Sıddık Turan'a yapılan zulm ahlak ve vicdan boyutlarını aştı. Bu kadar insanın ekmeğiyle oynamak, mağdur etmek vicdana sığmaz. Hak, hukuk, adalet gibi kavramları dilinden düşürmeyenler bu zulmü yapıyor" diye konuştu.